Kronika: 13.05.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 32 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 150 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in dve z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali petkrat. Na območju PU Koper v zadnjih 24ih urah nismo obravnavali ilegalnih prehodov.

Dobili so anonimno prijavo, da je nekdo na Gortanovem trgu v Piranu nastavil strup. Policisti so na kraju našli modro grudasto snov, ki je poslana na analizo. Policisti bodo zbrali obvestila in po znanih rezultatih analize sledi ukrep.

Na izolski obvoznici so imeli policisti v postopku voznico osebnega avtomobila iz Strunjana, ki je vozila s hitrostjo 152 km/h, dovoljeno pa je 90 km/h. Odvzeto ji je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Danes dopoldan nas je poklical občan in povedal, da iz parkiranega tovornega vozila v Izoli izteka nafta. Poklican je bil voznik, ki je tudi prišel na kraj. Ugotovljeno je bilo, da je natočil poln rezervoar goriva, ki je zaradi parkiranja na klancu začelo iztekati iz rezervoarja. Gasilci so posipali oljni madež z absorbentom. JP Komunala je na koncu pometla posuto površino in je preverila bližnji jašek. Ugotovljeno je bilo, da nafta ni tekla v jašek. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog po ZPrCP čl. 65/6 zv. 4/1.

Sorodni članki