Kronika: 11.05.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 181 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 548 klicev. Obravnavali so 30 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in 4 z lažjimi poškodbami ter eno s hujšimi poškodbami. Zasegli so tudi štiri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 2 vloma in 8 tatvin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 14x. Na območju PU Koper smo od petka,  8. 5. 2020 od 6.00 ure, do danes, 11. 5. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 14 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. PP Ilirska Bistrica je obravnavala 9 oseb (7x Pakistan, 2x Sirija) in PP Kozina 5 državljanov Pakistana. 12 oseb je bilo že vrnjenih na Hrvaško, dve osebi pa bosta danes.

8. 5.

V Kopru so policisti 17-letniku zasegli predelan skuter.

Ob 21. uri pa so koprski policisti zasegli še skuter Sym Orbit 50 20-letnemu državljanu Makedonije, ki začasno prebiva v Kopru, ker je vozil pod vplivom alkohola in predelano vozilo.

9. 5.

Zjutraj so 20-letniku zasegli policisti moped Sym, ker je bil predelan.

V Izoli je nekdo domačinu z ostrim predmetom predrl vse štiri pnevmatike.

S terase lokala v Piranu je nekdo ukradel oljko, vredno 300 evrov.

Popoldan so nas obvestili iz celjske bolnišnice in povedali, da je pri njih na zdravljenju 52-letna ženska iz Novega mesta, ki naj bi v Izoli padla s kolesom. Na cesti od Izole proti Kopru je na kolesarski stezi zapeljala na robnik, ki razmejuje kolesarski stezi, ter padla in se poškodovala (zlom levega komolca).

Na Črnem Kalu so zasegli vozniško dovoljenje 48-letnemu motoristu, ki je izven naselja prekoračil hitrost kar za 62 km/h – peljal je namreč 152 km/h.

Ob 18.30 so v Babičih ustavili Koprčana z osebnim avtomobilom. Alkotest mu je pokazal 0.00 mg/l, zaradi suma vožnje pod vplivom mamil ali drugih psihoaktivnih snovi je bil opravljen še hitri test na mamila, ki je bil pozitiven, zato mu je bil v nadaljevanju odrejen strokovni pregled. Začasno zaseženo vozniško dovoljenje in izrečen ukrep prepoved nadaljnje vožnje, sledi obdolžilni predlog (prekršek ZPrCP) in hitri postopek (prekršek ZPPPD).

V Izoli je padel kolesar, 61-letni Koprčan, in se huje poškodoval (zlom več reber, poškodovana pljuča).

V Kopru je nekdo ukradel moško gorsko kolo znamke Treker, sivo-črne barve, parkirano pred vhodom v trgovino, vredno 150 evrov.

10. 5.

Ob 4.30 so policisti v Izoli ustavili 34-letnega voznika neregistriranega mopeda, državljana, ki začasno stanuje v Ljubljani. Alkotest mu je pokazal 0,72 mg/l, odredili so mu pridržanje. Sledi obdolžilni predlog.

V Luciji je nekdo vlomil v pisarno podjetja in pobral denar iz kovinske blagajne.

V Izoli je nekdo ukradel skuter znamke Piaggio Zip 25, črne barve, reg. št. KP1L-T7, letnik 2018, vreden 1000 eurov.

V Piranu pa so z zaprte terase lokala ukradli LCD TV sprejemnik znamke Samsung, star 4 leta, vreden 1000 evrov.

Ob 16.18 smo dobili obvestilo, da se je družini iz Pirana na jadrnici pred Bernardinom odtrgalo krmilo. Nevarnost je pretila, da jih veter odnese na nasip, zato so zaprosili policiste za pomoč. Policisti Postaje pomorske policije so se s plovilom P-08 na klic nemudoma odzvali in jadrnico privlekli v piranski mandrač.

Ob 17.12 smo dobili prijavo, da se prijavitelj po Izoli vozi za osebnim avtomobilom, v katerem so voznik in potniki verjetno pijani, iz vozila mečejo pločevinke in vpijejo na mimoidoče. Policisti so ustavili vozilo na Lonki. 40-letni voznik iz Kopra je napihal 0,34 mg/l, prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog po ZPrCP čl. 105/5-2. Oba s sopotnikom sta kršila sta tudi vladni odlok, podan bo predlog na ZIRS.

11. 5.

Ob 1.10 so policisti v Portorožu ustavili 19-letnega voznika osebnega avtomobila iz Domžal. Odrejen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal rezultat 0,65 mg/l, odrejeno mu je bilo pridržanje po ZPRCP in odvzeto vozniško dovoljenje na podlagi 113. a čl. ZP. V postopku je bilo ugotovljeno, da so voznik in sopotniki kršili tudi odlok vlade, zato sledi predlog na ZIRS, vozniku pa še obdolžilni predlog po 105/5-4 ZPRCP,

Sorodni članki