Kronika: 20.04.2020

Policisti Policijske uprave Koper so od petka do danes intervenirali v 103 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 436 klicev. Obravnavali so 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli eno vozilo. V tem vikendu je bila tudi prometna nesreča s smrtnim izidom. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in tri tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9x, obravnavali so tudi pet požarov.

Na območju PU Koper so policisti v petek popoldan obravnavali 2 državljana Alžirije, ki sta nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo, bila sta že vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

17. 4.

V Semedeli se je popoldan v lekarni 76-letni občan sprl z varnostnikom, ker so zapirali lekarno. Na varnostnika je kričal, ga zmerjal, žali in brcnil, varnostnik je uporabil fizično silo in ga obvladal. Ob prihodu policistov je žalil tudi njih, ni upošteval ukaza da preneha z kršitvijo, zato mu je bilo odrejeno pridržanje in izdan plačilni nalog za več kršitev.

Ob 21.20 so pri Hrvatinih ustavili 37-letnega Izolana, ki je napihal 0,32, poleg tega je bil pozitiven na mamila, odrejen mu je bil strokovni pregled. Kršil je tudi odlok o prepovedi gibanja v drugo občino.

V Dragonji so ustavili 39-letnega Koprčana, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat 0,61 mg/l, sledi obdolžilni predlog po 105/5-4 ZPrCP.

18. 4.

V Izoli je nekdo ukradel skuter znamke Piaggio, tip ZIP 25, kovinsko sive svetle barve, vreden 750 evrov.

Zvečer so v Izoli policisti odredili pridržanje 37-letnemu Koprčanu, ki je bil agresiven do mimoidočih. Poklican je bil zdravnik, ki je odredil hostitalizacijo.

V Izoli so ob 22. uri ustavili 34-letnega Koprčana, ki nima vozniškega dovoljenj, pri sebi pa je imel tudi manjšo količino bele prašnate snovi in zeleno-rjave posušene rastlinske delce – sum na prepovedano drogo. Zasegli so mu osebni avto, sledi obdolžilni predlog in hitri postopek.

19. 4.

Ob 1.42 je bila prometna nesreča pred predorom Markovec, iz smeri Izole, v kateri je bil samoudeležen 28-letni Koprčan. Opravljen preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,58 mg/l, prav tako je bil opravljen hitri test za droge, ki je pozitiven (kanabis). Z rezultatoma se ni strinjal, zato je bil odpeljan na strokovni pregled. Sledi ukrep glede na rezultat.

V Luciji je nekdo vlomil v lokal. Ukradel je drobiž in steklenico alkoholne pijače.

Poostren nadzor na avtocesti

Policisti Postaje prometne policije Koper so med vikendom izvajali meritve hitrosti na avtocesti in vzporednih cestah ob avtocesti. Pri tem so ugotovili 47 kršitev oz. prekoračitev hitrosti. Izstopal je voznik osebnega vozila, ki je vozil po avtomobilski cesti iz Kopra proti Ljubljani. Voznik kljub splošni omejitvi hitrosti na avtocesti, ki znaša 130 km/h, te ni upošteval in svoje vozilo vozil s hitrostjo 204 km/h. Zoper voznika bo napisan plačilni nalog z globo 1200 evrov in 9 kazenskih točk.

#ostanidoma

Policija je vedno tu, za ljudi, ko potrebujejo nasvet ali so v stiski

V Policiji so 2. aprila 2020 samoiniciativno vzpostavili posebno kontaktno telefonsko številko in elektronski naslov, da bi z nasveti pomagali ljudem, ki so se v zadnjem obdobju pogosto obračali na nas z vprašanji o novih ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19. Na telefonski številki 01 514 70 01 so vsak dan, tudi ob sobotah in nedeljah, med 7. in 19. uro, odgovarjali na številne telefonske klice, pripravljali pa so tudi odgovore na pisna zaprosila, ki so jih prejemali na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Sorodni članki