Kronika: 17.04.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 163 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in dve tatvini. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali trikrat. Na območju PU Koper v zadnjih 24ih urah nismo obravnavali oseb, ki bi nedovoljeno prestopile državno mejo.

Ob 12.51 so bili policisti obveščeni, da je bil v morju, 6 metrov od obale ob potniškem terminalu v Kopru, opažen osebni avto. Pri iskanju pogrešane osebe so namreč sondirali morsko dno, pri tem pa opazili obrise vozila. Kraj je bil zavarovan, na kraj pa napoteni gasilci, ki so vozilo dvignili iz morja. V osebnem avtu Clio je bilo moško truplo. Po zbranih prvih obvestilih je bila opravljena tudi prepoznava, ki je dejansko pokazala, da gre za mrtvega 36-letnega Alana Tokmadžića, ki je pogrešan od 30. 3. 2020, zanj pa je bilo v tem času izvedenih več iskalnih akcij. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo.

V Portorožu so vlomili v skladišče podjetja. Odnesli so 9 novih TV sprejemnikov znamke VIVAX, starejši TV znamke Panasonic, dva zvočnika JBL znamke Denon. Materialna škoda je 1500 evrov.

Izpod nadstreška stanovanjske hiše Marezigah je nekdo ukradel motorno kolo znamke Piaggio, tip Vespa LX 150, z nameščeno reg. tablico oznake KP DS-81, vredno 1200 evrov. Poleg tega je ukradel še dve čeladi in prometno dovoljenje. Kontaktni ključ vozila je imel oškodovanec vstavljen v ključavnici.

Ob 2.48 so v Portorožu ustavili 52-letnega Izolana, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,69 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje. Sledi mu obdolžilni predlog in predlog za uvedbo postopka na IRSNZ po ZPPreb in ZIRS.

Sorodni članki