Lastnik Hotela Tomi Mate Matjaž Občini Piran podaril 10.000 zaščitnih mask

V času, ko sta ponudba in povpraševanje na trgu zaščitnih mask izredno nepredvidljivi, je Občini Piran priskočil na pomoč poleg države in prostovoljnih šivilj, ki izdelujejo maske v okviru krajevnih skupnosti, domačin in podjetnik Matjaž Mate, lastnik Hotela Tomi.

Velikodušna donacija 10.000 zaščitnih mask je bila s pomočjo prostovoljcev razdeljena med varovance in zaposlene v Centru za starejše občane v Luciji (3000 kosov), med zdravstveno osebje Zdravstvenega doma Piran v Luciji (1000 kosov), med zaposlene v Javnem podjetju Okolje Piran (1000 kosov) in prostovoljce Civilne zaščite v Piranu (1000 kosov). Preostale maske bodo razdeljene v kratkem med najbolj ranljive skupine občank in občanov. Gospod Mate Matjaž pričakuje, da bo do konca tedna uspel zagotoviti še dodatnih 10.000 mask, ki jih namerava podariti Občini Piran in vsem, ki jih potrebujejo. Podjetnik prosi vse, ki maske upravičeno potrebujejo, da stopijo v stik z njim.

Gospodu Mate Matjažu sta se poleg vseh prejemnikov donacije za plemenito gesto zahvalila v imenu občank in občanov Občine Piran župan Đenio Zadković in poveljnica Civilne zaščite Marina Sorta.

Sorodni članki