V Piranu kazensko ovaden večkratni vlomilec

Policisti  PP  Piran  so v zadnjem mesecu zaznali občutno povečanje števila kaznivih  dejanj  velikih  tatvin  z  vlomom  v  objekte na območju Lucije. Ugotovili so, da je storilec najpogosteje s pomočjo orodja na silo vlamljal vhodna vrata gostinskih obratov, gostiln, trgovin, cvetličarn in frizerskih salonov.  Vedno  je  to  počel  pozno  ponoči in na izredno majhnem območju naselja v Luciji.

Glede  na  zbrana  obvestila in ugotovitve so policisti ugotovili, da se je storilec  na  vlomilske  pohode  odpravljal  peš in najverjetneje stanuje v neposredni  bližini.  Pri izvrševanju kaznivih dejanj je bil večkrat posnet tudi z videonadzornimi kamerami.

Policisti PP Piran so v sodelovanju s kriminalisti Sektorja kriminalistične policije  PU  Koper  pretekli  teden  poostrili  nadzor  v nočnem času in v četrtek,  9.4.2020,  ob  1.40  uri,  v  strnjenem naselju na Šolski ulici v Luciji izsledili 30-letnega domačina. Ta je glede na opis ustrezal storilcu obravnavanih  kaznivih  dejanj  in  še ni bil predhodno obravnavan s strani policije.

V  postopku  je  bilo  ugotovljeno,  da  ima v rokavu izvijač, s katerim je izvrševal  kazniva  dejanja,  pri  sebi  je  imel  tudi rokavice in mobilni telefon,  ki  ga  je  uporabljal  kot svetilko. Ker so bili glede na zbrana obvestila  in  ugotovitve  na kraju podani utemeljeni razlogi za sum, da je izvršil  več kaznivih dejanj, so mu policisti odredili pridržanje do 48 ur. V  nadaljevanju  je  bilo  obveščeno  Okrožno  državno tožilstvo v Kopru in Okrožno  sodišče v Kopru, ki je izdalo odredbo o hišni preiskavi. Policisti so  na  domu  osumljenega dejansko zasegli nekaj ukradenih predmetov in jih tudi že vrnili lastnikom.

Glede  na  trenutne  ugotovitve  policisti  30-letnega lucijčana utemeljeno sumijo  storitve  najmanj  petih  kaznivih  dejanj velike tatvine (po členu 205/I-1  KZ-1),  pri čemer nadaljujejo zbiranje obvestil in dokazov tudi za številna  druga kazniva dejanja. Zoper navedenega bo podana kazenska ovadba na Pristojno Okrožno državno tožilstvo v Kopru.

Sorodni članki