Kronika: 15.04.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 22 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 131 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru ni bilo intervencij. Na območju PU Koper smo v zadnjih 24ih urah obravnavali 4 osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo.

V Hrvatinih so policisti zasegli osebni avto 29-letnemu Ankarančanu, ker vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.
Ob 21.50 pa so v Boninih ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,43 Mg/l, vozil pa je tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Boninih je ob 22. uri mimo policijskega vozila pripeljal osebni avto, ki je peljal tako nezanesljivo, da je skoraj trčil v službeno vozilo. Vzrok nezanesljive vožnje je pokazal odrejen preizkus alkoholiziranosti – 0,70 mg/l. 49-letnemu vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, podan bo obdolžilni predlog.

Ob 23.40 so policisti v Izoli ustavili osebni avto. Pri 22-letnem vozniku iz Kopra je bil hitri test na droge pozitiven, odrejen strokovni pregled je odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. V vozilu sta bila še dva Koprčana, za vse tri je bil podan predlog na ZIRS zaradi kršitve Odloka o začasni prepovedi gibanja v drugi občini.

Na Pristaniški v Kopru je nekdo vlomil v trgovino, iz katere je ukradel več ur.

Sorodni članki