Kronika: 07.04.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 24 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli 154 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno s hujšimi poškodbami.  S  področja  kriminalitete  so  obravnavali eno tatvino in dva vloma. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali dvakrat.

Dopoldan  se  je  v  Piranu  na  gradbišču poškodoval delavec. Policisti so ugotovili,  da  gre  za  33-letnega  Ljubljančana,  ki  je z glavo udaril v kovinski  profil  in  se  poškodoval.  Odpeljan  je  vil v SB Izola. Ker ni zaposlen  pri  izvajalcu  del,  ampak  je prišel le pomagati pri prevozu in razložitvi  materiala,  sledi  zanj  še  predlog  ZIRS kot kršitev odloka o gibanju.

V Luciji je nekdo vlomil v lokal in ukradel denar iz blagajne.

Ob 12.15 smo dobili obvestilo, da je v Portorožu s kamiona za prevoz stekla padel kos stekla in se razbil. Policisti so najprej zavarovali kraj do prihoda komunalne službe, ki je počistila cesto. 63-letnega voznika z okolice Kopra so ustavili in mu izdali plačilni nalog.

Popoldan so imeli policisti v Kopru postopek z Nizozemko, ki ima začasno prebivališče prijavljeno v Ljubljani, na Obalo pa se je prišla sončiti. Inšpektorica ZIRS ji je izrekla globo, katero je tudi plačala.

V Izoli je nekdo vlomil v poljsko barako in ukradel električno orodje (udarni vijačnik, krožno žago, kotno brusilko, 5 akumulatorjev, avtomobilski akumulator in pretvornik napetosti 12V-220V).

Ob 17.38 smo bili obveščeni, da je v Cereju padel 40-letni kolesar iz Izole. Med vožnjo je zapeljal na robnik in padel. Varnostne čelade ni uporabljal, zato ima hujše poškodbe glave. Izdan mu bo plačilni nalog zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča. Pri njemu so našli tudi zvitek z rjavim praškom, zaradi česar bo izveden postopek po ZPPPD, poleg tega bo zanj podan tudi predlog ZIRS.

Ob 1.46 so policisti v Šmarjah ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku je povedal, da je predhodno pokadil “joint”, ker pa je bilo iz vozila zaznati močan vonj po konoplji, je bil pozvan, da izroči predmete. Ker jih ni hotel izročiti, se je policist na podlagi 52. člena ZNPPol odločil za pregled osebe in pri tem na sovoznikovi strani s sedeža dvignil jakno, pod katero je imel skrite vršičke posušenih rastlinskih delcev. Hitri test za mamila je odločno odklonil, prav tako tudi strokovni pregled. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Sorodni članki