Kronika: 02.04.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 25 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli 195 klicev. Obravnavali so dve prometni  nesreči,  v  katerih  je  nastala  premoženjska škoda. S področja kriminalitete  so  obravnavali  en  vlom, eno tatvino in eno drzno tatvino. Dvakrat  so  intervenirali  zaradi  kršitev javnega reda in miru, enkrat pa zaradi  nasilja  v družini. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah niso obravnavali nedovoljenih prehodov državne meje.

Ob  12.50  nas  je  poklicala občanka in povedala, da je v Kopru neko dekle pravkar  starejši  ženski  iztrgalo  denarnico  iz  roke, takoj zatem ko je dvignila  gotovino.  Podala je tudi opis. Policisti so takoj odšli na kraj, vendar  osumljene  niso  izsledili.  Kasneje  je  drugi občan našel v Kopru denarnico, ki je že vrnjena oškodovanki, vendar v njej ni bilo več denarja. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

Drzne tatvine

Vse  občane opozarjamo na previdnost, tako v in pred trgovinami, kot tudi v okolici  bank  in  bankomatov.  Prav  tako  opozarjamo  na previdnost doma. Predvsem  starejši  občani  so  še  vedno  premalo  previdni ali pozorni do neznancev,  ki  pridejo  na  njihove  domove  in jih ogovorijo. Ti pa drzne tatvine  izvršujejo  na  zelo  prefinjen  in  pretkan način, oškodovance pa zavedejo  do  te  mere,  da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni.
Kako ukrepati, če vendarle postanete žrtev tatov?
·       Obvestite policijo na telefonsko številko 113.
·       Zapomnite in zapišite si čim več podatkov o tatovih (opis zunanjega videza, uporabljeno vozilo, smer odhoda ipd.).
·       Do prihoda policistov ne hodite tam, kjer so se gibali tatovi, in ne premikajte predmetov, s katerimi so bili ti v stiku.

Nekaj  čez  polnoč  je državljanka Bolgarije v Koštaboni trčila z vozilom v kamniti  zid  ob  cesti  in po trčenju s kraja odpeljala v smeri vasi Puče. Policisti  so  jo  izsledili  in z njo opravili preizkus alkoholiziranosti, katerega  rezultat je pokazal 0.69 mg/l, s katerim pa se ni strinjala, zato ji  je  bil  odrejen  strokovni  pregled, katerega pa je odločno odklonila. Sledi ji obdolžilni predlog.

Ponoči je nekdo vlomil v lokal v Luciji. Ukradel je prehrambene artikle.

Sorodni članki