Kronika: 01.04.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 30 nujnih  primerih in na številko 113 prejeli 196 klicev. Obravnavali so šest prometnih  nesreč,  v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom, eno tatvino in dva primera  poškodovanja  tuje stvari. Trikrat so intervenirali zaradi kršitev javnega  reda in miru. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah niso obravnavali nedovoljenih prehodov državne meje.

Popoldan  so v Ankaranu ustavili 50-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Opravljen preizkus alkoholiziranosti je pokazal rezultat  0.00  mg/l,  opravljen  hitri  test na droge pa je bil pozitiven. Odrejen  strokovni  pregled je odločno odklonil. V postopku so mu zasegli 7 tablet  sanval  in  4  tablete  flormidal,  ki  so  na seznamu prepovedanih substanc.  Sledi  mu  hitri  postopek z odločbo, zaseg vozila in obdolžilni predlog.

V Kopru pa so zvečer ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 23. uri so policisti na Črnem kalu ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vmes so bili policisti napoteni na nujno nalogo in vozniku ukazali, naj počaka, vendar ta ni upošteval ukaza in je odpeljal. Sledi mu plačilni nalog za kršitev po ZVoz-1 (brez vozniškega dovoljenja), ZPrCP (neupoštevanje ukaza policista) in ZMV (neregistrirano vozilo).

Prehajanje državne meje med Slovenijo in Italijo

Pozivamo potnike, ki dnevno prehajajo mejo iz Slovenijo v Italijo in obratno, da se v izogib čakalnim dobam na kontrolni točki Fernetiči poslužujejo kontrolnih točk Krvavi potok (odprt od 05.00 do 23.00) ali Škofije.

Sorodni članki