Kronika: 24.03.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 30 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli 169 klicev. Obravnavali so tri prometne  nesreče,  v  katerih  je  nastala  premoženjska škoda. S področja kriminalitete  so  obravnavali dve tatvini in eno nasilje v družini. 5-krat so  intervenirali  zaradi  kršitev  javnega  reda  in miru in javnem kraju. Policisti PP Kozina so obravnavali 5 državljanov Bangladeša, ki so prišli v Slovenijo nelegalno – postopki še potekajo.

Ob  11. uri je voznica osebnega avtomobila z okolice Kopra prijavila, da je pred  njeno  vozilo  na  cesti Bertoki – Prade zapeljal kolesar. Kolesar iz Ljubljane  je  povzročil  prometno  nesrečo  zaradi  neupoštevanja pravil o prednosti,  preizkus  alkoholiziranosti pa mu je pokazal 0.37 mg/l. Zatem v postopku  ni  znal  pojasniti  in dokazati lastništva kolesa in je obstajal sum, da je kolo ukradeno, zato so mu ga zasegli. Povzročitelju je bil izdan plačilni  nalog  (po  II. odstavku 56. člena in 2. točke III. odstavke 105. člena ZPrCP). Kasneje se je na enoti zglasil Koprčan in prijavil, da so mu ukradli gorsko kolo,  rdeče barve. To je bilo kolo, ki so ga policisti zasegli v postopku. Vrnjeno je bilo lastniku, osumljenemu pa sledi kazenska ovadba.

Popoldan  smo  bili  obveščeni,  da  pred zdravstvenim domom v Kopru kriči, razgraja in grozi ženska. Policisti so ugotovili identiteto dveh državljank BiH,  katerima  je  bil  predočen  prekršek,  zatem  pa  izrečena globa (I. odstavek 7. člena ZJRM-1).

Ob  20.20  so  policisti  v  Izoli  ustavili  35-letnega  voznika  osebnega avtomobila,  ki  je bil pozitiven na drogo. Odrejen mu je bil strokovni, ki ga je odklonil. Sledi mu obdolžilni predlog. Ob  23.  uri  so  policisti  v  Pradah ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je odklonil alkotest. Sledi mu obdolžilni predlog.

Alkohol  naj  bo 0.0! Tudi v trenutnih izrednih razmerah ne sedite za volan pod  vplivom  alkohola  ali  prepovedanih  drog.  Četudi je manj prometa na cestah, so vseeno posledice lahko hude. Policisti poostreno nadzirajo promet, tako hitrost kot tudi alkohol.

Nekdo je v Kopru, s službenega voznega parka, ukradel dva mopeda, in sicer znamke Tomos, tip Flexer, reg. št. MB 5V-R8, ter znamke Tomos, tip Felxer,
reg. št. MB 6V-R0. Prijavitelj je povedal, da so enega (reg. št. MB 6V-R0) že sami našli na območju Senožeč.

#ostanidoma
Prebivalce  pozivamo, da se držijo vseh samozaščitnih ukrepov in upoštevajo priporočila, ukrepe in odredbe.

Sorodni članki