Kronika: 19.03.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 37 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli 192 klicev. Obravnavali so eno prometno  nesrečo,  v  kateri je nastala premoženjska škoda, in zasegli eno vozilo.  S  področja  kriminalitete so obravnavali dva vloma in pet tatvin. 5-krat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru.

V Portorožu je bil dopoldan na pločniku vinjen moški. Kljub opozorilom policistom kraja ni zapustil in je naprej vznemirjal ljudi. 38-letniku so odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Popoldan so izolski policisti ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Popoldan smo bili obveščeni, da je na gradbišču v Črnem kalu zaradi spora sodelavec z macolo udaril po glavi 23-letnega državljana Kosova, ki prebiva v Sloveniji. Z razpočno rano so ga odpeljali v bolnišnico. Po opravljenih razgovorih in zbranih obvestilih, sledi storilcu kazenska ovadba za poskus uboja.

Na Belokriški v Portorožu je nekdo vlomil v hišo. Storilec je vse premetal in ukradel diaskop Carl Zeiss 85t FL s stojalom, 450 evrov in kosilnico na nitko znamke Stihl.

Kurjenje v naravi – opozorilo

Ker smo v teh dneh več doma, smo si vzeli čas tudi za različna spomladanska opravila na vrtu. Opažamo, da je zato veliko kurjenja v naravi. Ker je lepo vreme, bi lahko prišlo do požarov, posledično pa bi to pomenilo uporabo interventnih služb, predvsem gasilcev in policistov. Prav gasilci in policisti sodijo med poklice, ki so zelo obremenjeni s preprečevanjem širjenja korona virusa. Da jih ne bi dodatno obremenili in bi čim več gasilcev in policistov ohranili v stanju pripravljenosti za potrebe morebitne pomoči ob širjenju epidemije, pozivamo vse na pazljivost pri kurjenju v naravi, kljub temu, da ni še razglašena požarna ogroženost. Nekatere občine so v tem tednu že razglasile požarno ogroženost, na vseh ostalih območjih pa svetujemo skrajno resno previdnost pri kurjenju v naravi!

#ostanidoma
Prebivalce pozivamo, da se držijo vseh samozaščitnih ukrepov in upoštevajo priporočila, ukrepe in odredbe.

Sorodni članki