UEFA potrdila, Euro 2020 prestavljen na 2021

Evropska nogometna zveza Uefa je danes, potem ko je zaključila videokonferenčni sestanek z vsemi 55. članicami zveze, po odločitvi izvršnega odbora zaradi pandemije koronavirusa uradno preložila evropsko prvenstvo 2020 na leto 2021. Le-to bo potekalo med 11. junijem in 11. julijem. Letošnje Evropsko prvenstvo, ki bi se prvič odvijalo v 12 evropskih mestih, je sicer bilo predvideno med 12. junijem in 12. julijem, tekme pa bi gostili Rim, München, Amsterdam, Koebenhavn, Bilbao, St. Peterburg, Bukarešta, Budimpešta, Baku, Glasgow, Dublin in London.

UEFA je na sestanku ustanovila dve delovni skupini. Prva se bo ukvarjala s spremembami zapletenega tekmovalnega koledarja, druga pa bo razpravljala o tem, kako se soočiti s finančnimi posledicami preložitve.

Preložena še nekatera druga tekmovanja

Prestavitev evropskega prvenstva je potegnila za seboj preložitev še nekaterih tekmovanj. Tako je med drugimi nov termin dobilo Evropsko prvenstvo do 21 let, ki ga bosta gostila Slovenija in Madžarska. Prestavljeno je iz leta 2021 na 2022.

Vsaj začasno rešena domača prvenstva

S to odločitvijo je UEFA prisluhnila predvsem državnim nogometnim zvezam, saj jim bo tako omogočeno, da zaključijo svoja državna prvenstva. Po nekaterih informacijah, se bodo domača ligaška tekmovanja v nekaterih državah najkasneje končala v začetku julija.

 

Sorodni članki