Delovanje Centra za socialno delo in Rdečega križa na območju Občine Piran

V Občini Piran so v trenutnih razmerah določili telefonsko številko 05/67 12 300 (Center za socialno delo Južna Primorska, Enota Piran) za občane, ki zaradi okužbe ne smejo zapustiti stanovanja in se sami ne morejo oskrbovati preko pomoči sorodnikov, prijateljev, znancev ali spletnega naročanja in dostave pri trgovskih podjetjih. Za slednje bo organizirana preskrba z najnujnejšo hrano, higienskimi pripomočki in zdravili. Center za socialno delo že sicer izvaja socialnovarstveno storitev Pomoč na domu, v okviru katere poleg ostalih nujnih storitev dostavlja tudi tople obroke in jih bo to zagotavljal še naprej.

CSD Južna Primorska, enota Piran, lahko kontaktirate v poslovnem času in sicer:

Ob ponedeljkih: od 08.00 do 15.00
Ob torkih: od 08.00 do 15.00
Ob sredah: 08.00 do 17.00
Ob četrtkih: od 08.00 do 15.00
Ob petkih: 08.00 do 13.00

Zgoraj navedeni urnik velja do nadaljnjega in bo spremenjen skladno s trenutnimi potrebami.

Organizacijo in koordinacijo pomoči dostave živil in zdravil bosta izvajala Center za socialno delo in Območno združenje Rdečega križa Piran. Način izvajanja pomoči bo tak, da bodo z zaščitno opremo zaposleni in prostovoljci v čim manjšem stiku z obolelimi.

Vljudno naprošamo vse, da se držite ukrepov in navodil ter da gredo v nabavo LE ZDRAVI LJUDJE, ki se OBVEZNO DRŽIJO MINIMALNE RAZDALJE 1,5 M.

Prosimo vse zdrave sorodnike, prijatelje, sosede idr., da poskrbite za bližnje, ki so ali bodo v izolaciji in so oboleli ter se pri tem izogibajte osebnih stikov.

Sorodni članki