Kronika: 16.03.2020

Policisti  Policijske  uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 90 nujnih  primerih  in  na številko 113 prejeli 575 klicev. Obravnavali so 11 prometnih  nesreč,  v katerih je nastala premoženjska škoda, in 3 z lažjimi poškodbami.  S  področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 4 tatvine. 20-krat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru.

13. 3.

V Izoli je nekdo vlomil v parkirano vozilo, iz katerega prav tako ni nič odnesel, ga je pa poškodoval.

Popoldan nas je poklical občan in povedal, da na izvozu z bencinskega servisa na Šmarski (smer proti Kopru) stoji moški s skuterjem, ki je očitno pijan. Policisti so na kraju z alkotestom preizkusili 56-letnega voznika z okolice Kopra, rezultat je pokazal 1.14 mg/l. Z rezultatom se ni strinjal, zato odpeljan v ZD Koper na strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 20. uri je na Cesti na Markovec v Kopru pri parkiranju vozila 69-letnega prijavitelja udaril in vrgel po tleh neznani moški, zatem pa kraj zapustil. Policisti so na kraju ugotovili, da ima prijavitelj potolčena rebra in udarnine po telesu ter na kraju potrebujejo zdravnika. Neznani moški ga je na kraju namreč tudi pretepal in davil. Nudena mu je bila zdravniška pomoč, odpeljan je bil v SB Izola. Policisti zbirajo informacije za ugotavljanje kaznivega dejanja nasilništva.

14. 3.

Dopoldan je v Kopru padel 18-letni voznik električnega skiroja in se lažje poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

V Šalari je nekdo iz odprte garaže ukradel komplet orodja.

Popoldan se je v lokalu v Portorožu pretepalo več oseb. Na kraju so policisti ugotovili, da sta bili v lokalu dve skupini gostov, ki sta se sprli. Med prerivanjem pa je eden od prisotnih udaril v glavo drugega, zato je ta dobil manjšo presekanino. V neposredni bližini so bili izsledeni
trije udeleženi, vsi pod vidnim vplivom alkohola. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o dogajanju.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti PP Ilirska Bistrica od petka, 13. 3. 2020 od 6.00 ure, do danes, 16. 3. 2020 do 6.00 ure,  obravnavali 10 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Postopki še potekajo.

Sorodni članki