Kazensko ovadena vlomilca s Hrvaške

Policisti Policijske postaje Koper in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper so 4. 3. 2020 obravnavali kaznivi dejanji velike tatvine (po 1. točki I. odstavka 205. člena KZ-1), in sicer vlom v stanovanjsko hišo na območju Semedele in vlom v stanovanjsko hišo na območju Bertokov. Iz stanovanjskih hiš je bila izvršena tatvina denarja in nakita, materialna škoda, ki je s tem nastala, pa je znašal približno 8.000 evrov.

Na podlagi zbranih obvestil so ugotovili, da sta kaznivih dejanj osumljena 26- in 21-letna državljana Republike Hrvaške, ki sta v Republiko Slovenijo vstopila dan pred vlomoma in sta se začasno nastanila na območju Novega mesta. 26-letnik je bil v Republiki Sloveniji že obravnavan zaradi istovrstnih kaznivih dejanj. Državljana Republike Hrvaške so policisti izsledili 5. 3. 2020 na območju Postojne in jima odvzeli prostost na podlagi II. odstavka 157. člena ZKP.

Policisti in kriminalisti so v nadaljevanju, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Kopru, opravili hišno preiskavo osebnega avtomobila, ki sta ga uporabljala, in stanovanjskih prostorov na območju Novega mesta. S preiskavo jima je bil zasežen en kos nakita, ki je izviral iz enega od zgoraj navedenih vlomov, drugih ukradenih predmetov pa s preiskavo ni bilo najdenih.

Državljana Republike Hrvaške sta bila 6. 3. 2020 privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča, ki je zoper oba odredil pripor.

Sorodni članki