Kronika: 10.03.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 43 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli 117 klicev. Obravnavali so pet prometnih  nesreč,  v katerih je nastala premoženjska škoda, zasegli so tri vozila.  S  področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in eno tatvino. Trikrat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru in obravnavali eno kaznivo dejanje nasilja v družini.

Popoldan so policisti v Babičih ustavljali osebni avto, ki na znake ni ustavil takoj, ampak šele v Vanganelu. 47-letni voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa so bile nameščene tablice, ki ne pripadajo temu vozilu. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,40 mg/l. Vozilo so zasegli, vozniku sledi obdolžilni predlog.

Pri Cereju pa so ustavili 52-letno voznico osebnega avtomobila. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,0 mg/l alkohola, opravljen hitri test na heroin in kokain pa je bil pozitiven. Odrejen ji je bil tudi strokovni pregled, katerega je odklonila. V postopku so ji zasegli manjšo količino prašnate snovi (heroin) in 6 tablet Supstitol (vsebuje prepovedano drogo). Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenje, sledi ji hitri postopek in globa ter obdolžilni predlog.

V Luciji pa so policisti zasegli skuter 20-letnemu domačinu, ker je opravljen izredni tehnični pregled pokazal predelavo vozila. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 9. 3. 2020 od 6.00 ure, do danes, 10. 3. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 6 državljanov Afganistana.

Sorodni članki