Kronika: 09.03.2020

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 106 nujnih  primerih  in  na številko 113 prejeli 319 klicev. Obravnavali so 16 prometnih  nesreč,  v katerih je nastala premoženjska škoda, in 5 z lažjimi poškodbami.  Eno vozilo so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in dve drzni tatvini. 14x so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru in obravnavali dve kaznivi dejanji nasilja v družini.

6. 3.

Policisti so popoldan v Kopru ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Srbije. Opravljen je bil hitri test na mamila in odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil. Poleg tega so njegovemu 15-letnemu sopotniku zasegli manjšo količino posušenih travnatih delcev. Za voznika sledi obdolžilni predlog, za sopotnika pa hitri postopek z globo.

V vasi v okolici Kopra je mlajši moški napadel brata z nožem. Po prihodu policistov na kraj se ni umiril, zato so mu odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog po ZJRM 6/1 in 22/1.

7. 3.

Popoldan je na cesti od Belvederja proti Izoli zaradi neprilagojene hitrosti padla 65-letna kolesarka in se pri padcu poškodovala. Izdan ji je bil plačilni nalog.

8. 3.

Ob 0.50 so policisti ustavljali v Dragonji voznika mopeda, ki na znake ni ustavljal, nato pa se je pred semaforjem prevrnil, vendar pri počasni vožnji, zato voznik in sopotnik nista bila poškodovana. V postopku so policisti ugotovili, da je moped brez registracije in so ga zasegli, 17-letni voznik je opravil alkotest, ki mu je pokazal 0,67 mg/l. Sledi obdložilni predlog.

Ob 4. uri so še v Kopru ustavili 21-letnega voznika osebnega avtomobila. Zanj odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,79 mg/l alkohola, sledi obdolžilni predlog.

V Vanganelu je zaradi vožnje preblizu robu vozišča padel 53-letni kolesar s Kopra in se pri padcu poškodoval. Sledi mu plačilni nalog.

Ob 17. uri smo prejeli občana, ki je povedal, da v Kopru vozi za avtomobilom, ki vijuga po vozišču. Policisti so izsledili voznika v Bertokih, napihal je 0,52 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Meja  pitja  naj  bo pri 0,00. Vozite le trezni! Če pa ste uživali alkohol, mnaj  vozi  kdo,  ki  alkoholnih  pijač  ni  užival,  ali pa uporabite javna, prevozna sredstva.

Nevarno ali nezanesljivo vožnjo lahko policistom vsakdo prijavi na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 in v prijavi sporoči čim več podatkov o vozilu, registrsko oznako, kraj in smer vožnje ter na kratko opiše ravnanja, ki povzročajo nevarnost.

V Pobegih so vlomili v hišo. Lastnikom so ukradli sef z večjo vsoto gotovine in zlatnino.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od petka, 6. 3. 2020 od 6.00 ure, do danes, 9. 3. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 21 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo Hrvaško in Slovenijo.

Sorodni članki