Kronika: 13.02.2020

Policisti  Policijske  uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 37  nujnih primerih in na številko “113” prejeli 145 klicev. Obravnavali so 2  prometni  nesreči,  pri  katerih  sta  se  lažje  poškodovali 2 osebi. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine in vlom v poslovni prostor. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 3 primerih.

V Portorožu je ob 8.49 prišlo do spora zaradi psa, ki ga lastnik ni imel na povodcu. Zoper 38-letnega lastnika psa so policisti uvedli hitri postopek z odločbo  zaradi  kršitve  določil  Zakona o zaščiti živali, zoper njegovega 68-letnega  očeta,  ki  se  je na kraju prepiral s prijaviteljico, pa hitri postopek  z  odločbo  zaradi  kršitve  Zakona  o  javnem  redu in miru (6/1 ZJRM-1).

Ob  9.20  smo  bili obveščeni, da na viaduktu Črni Kal gori tovorno vozilo. Policisti  so  zavarovali  kraj  in ugotovili, da je požar na vozilu nastal zaradi okvare na motorju. Nastala je zgolj gmotna škoda.

Zaradi  ugotovljene  nedovoljene  predelave  kolesa  z motorjem, so koprski policisti 18-letniku zasegli skuter Piaggio Zip. Sledi obdolžilni predlog.

Na trgu Brolo v Kopru je nekdo v dopoldanskih urah ukradel tam parkiran skuter Piaggio Zip 50, bele barve. Lastnika je oškodoval za 1.000 evrov. V popoldanskih urah pa je bil na Kolodvorski ulici v Kopru ukraden še en skuter, in sicer Piaggio Zip 25, bele barve. Lastnik je oškodovan za 900 evrov. V obeh primerih bodo policisti podali kazensko ovadbo.

Na železniški postaji v Kopru so policisti 44-letnemu Celjanu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Sledi hitri postopek z odločbo.

Med kontrolo prometa so piranski policisti ob 22.19 ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal rezultat 0,88 mg/l. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in odrejeno pridržanje, sledi še obdolžilni predlog (105/5-4 ZPrCP)

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper smo od srede 12. 2. 2020 od 6.00 ure do danes do 6.00 ure, obravnavali 11 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Sorodni članki