Kronika: 12.02.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko “113” prejeli 145 klicev. Obravnavali so 5 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, ena oseba se je lažje poškodovala. Zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine in vlom v poslovni prostor. Zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v 4 primerih.

V jutranjih urah so piranski policisti v Vinjolah ustavili 41-letnega moškega, ki je vozil osebni avtomobil kljub začasni prepovedi vožnje. Policisti so mu avtomobil zasegli, sledi še obdolžilni predlog.

Preko noči je neznanec izpred kavarne v Kopru ukradel tri vrtne stole in s tem lastnika oškodoval za 150 evrov.

Ob 16.48 je na cesti Valeta – Strunjan, 60-letna voznica trčila v nasproti vozeči avtomobil in s kraja odpeljala, ne da bi nudila svoje podatke. Koprski prometni policisti so vozilo povzročiteljice izsledili in zaustavili na avtocestnem počivališču Ravne. Voznica je v postopku odklonila alkotest in strokovni pregled, zato ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper voznico sledi še obdolžilni predlog.

Ob 19.23 smo bili obveščeni o požaru v Piranu. Po prvih ugotovitvah je zagorelo na ostrešju hiše, kjer potekajo obnovitvena dela. Škode bo za več kot 50.000 evrov. Kriminalisti bodo danes tekom dneva opravili ogled in nadaljevali s točnim ugotavljanjem vzroka požara.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper, so policisti od torka 11. 2. 2020 od 6.00 ure do danes do 6.00 ure, obravnavali 3 osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Policisti PP Koper so obravnavali 2 državljana Indije in 1 državljana Libanona. Vse 3 osebe bodo tekom današnjega dne vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

Sorodni članki