Sanremo 2020: poklon zgodovini Festivala

Četrtkov, skoraj da maratonski večer je bil posvečen skladbam, ki so zaznamovale zgodovino sanremskega festivala.  Izvajalci so se tako na odru predstavili s priredbo, katere izvedbo je ocenjevala komisija, ki so jo sestavljali člani orkestra. Po glasovanju slednjih smo dobili lestvico večera, katera pa bo vplivala tudi na končni rezultat. Člani orkestra so največ točk namenili duetu Tosca – Silvia Perez Cruz, namanj pa duetu Bugo – Morgan.

Lestvica četrtkovega nastopa:

1. Tosca
2. Piero Pelù
3. Pinguini Tattici Nucleari
4. Anastasio
5. Diodato
6. Le Vibrazioni
7. Paolo Jannacci
8. Francesco Gabbani
9. Rancore
10. Marco Masini
11. Raphael Gualazzi
12. Enrico Nigiotti
13. Rita Pavone
14. Irene Grandi
15. Michele Zarrillo
16. Achille Lauro
17. Levante
18. Giordana Angi
19. Elodie
20. Alberto Urso
21. Junior Cally
22. Riki
23. Elettra Lamborghini

24. Bugo e Morgan

Roberto Benigni v slogu festivala, CR7 v prvi vrsti

Med najbolj pričakovanimi gosti večera je bil vsekakor Oskarjev nagrajenec Roberto Benigni in neuradni Cristiano Ronaldo, katerega obisk je bil do zadnjega negotov, saj je tokrat bil “le” v vlogi spremljevalca. Amadeusu je na odru v vlogi sovoditeljice delala družbo Ronaldova zaročenka Georgina Rodriguez.

Večer se je zaključil nekaj minut po 2. uri zjutraj, kar je sprožilo ogromno nejevolje med gledalci, novinarji in izvajalci. Čeprav organizatorji že vrsto let na vsaki tiskovni konferenci, ki je v tiskovnem središču Ariston Roof organizirana pred pričetkom večera, zagotavljajo, da bo zaključek prireditve najkasneje par minut čez polnočjo, se vsakič zavleče pozno v noč.

Sorodni članki