Kronika: 31.01.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 32 nujnih  primerih  in  na številko 113 prejeli 84 klicev. Obravnavali so pet prometnih  nesreč, v kateri je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami.  Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en  vlom  in štiri tatvine. Intervenirali so zaradi kršitve javnega reda in miru.

Ob  10.58  so  nas  delavci DARS obvestili, da je je pred predorom Kastelec tovorno  vozilo  sprožilo  višinsko  kontrolo  in  zatem  je  voznik peljal vzvratno.  Ustavil  se  je  v  odstavni  niši  pred  predorom. Policisti so identificirali 41-letnega voznika tovornega vozila s priklopnikom, koprskih registrskih  tablic.  Tovor  je  bil  na vozilu previsok, prav tako ni imel dovoljenja za izredni prevoz. Vozniku je bil izdan plačilni nalog po ZPrCP, zoper  pravno  osebo  sledi  hitri  postopek (32. čl. ZCes). Vozilo je bilo izločeno iz prometa.

V Seči, v kanalu Sv. Jerneja, je nekdo s čolna ukradel  izvenkrmni motor znamke Tomos, l. 1992, vreden 400 evrov.

Popoldan  so  na Tartinijevem trgu v Piranu 16-letniku zasegli motorno kolo Yamaha, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

V  Kopru  na  Tomšičevi  ulici  je  nekdo ukradel parkirano kolo z motorjem Piaggio  zip  25  4T  reg. št. KP 8L-T2, na Cesti za Markovec pa so ukradli moped Piaggio ZIP, črne barve, reg. št. KPBD75, vreden 1.900 evrov.

Poostren nadzor nad uporabo mobilnega telefona med vožnjo – rezultati akcije med 13. in 26. januarjem.

Policisti PU Koper so med poostrenim nadzorom (od 13. 1. do 26. 1.) ugotovili 217 kršitev uporabe mobilnih naprav med vožnjo. Poleg tega so ugotovili tudi 189 primerov neuporabe varnostnega pasu, 106 prekoračitev hitrosti ter 48 primerov vožnje pod vplivom alkohola. Pri 20 voznikih je bila stopnja alkoholiziranosti nad 0,51 mg/l.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so v zadnjih 24ih urah policisti PP Koper obravnavali 1 državljana Libije, ki je nedovoljeno prestopil državno mejo.

Sorodni članki