Sanremo 2020: prva tiskovna konferenca

V gledališču Casinoja v Sanremu so te dni po prvi tiskovni konferenci, ki se je odvijala v torek 14. januarja, predstavili nekaj podrobnosti glede prihajajočega Festivala. Predstavljenih je bilo nekaj podrobnosti glede izvedbe, a dosti novosti ni bilo predstavljenih. Večina dve uri trajajoče konference se je nanašala na tehnično izvedbo ter organizacijski del.

Festival bo letos vodil DJ in televizijski voditelj Amadeus. Prva večja novost se nanaša na vlogo sovoditelja oz sovoditeljic. Teh bo namreč letos kar deset, saj bo vsakega od petih večerov voditelju pomagal drugi par. Na odru se bodo tako predstavile Monica Bellucci, Laura Chimenti, Antonella Clerici, Emma D’Aquino, Rula Jebreal, Diletta Leotta, Francesca Sofia Novello, Georgina Rodriguez, Sabrina Salerno, Alketa Vejsiu in Mara Venier.


Foto: Francesco Galarà

24-urni prenos dogajanja

RAI je tokrat tudi poskrbel za praktično 24-urno pokritost preko svojih radijskih, TV in digtalnih kanalov.  V ožjo produkcijo Festivala poleg osrednje prireditve spadata še oddaji “PrimaFestival”, na sporedu tik pred pričetkom festivala ter “L’altro Festival”, ki bo na sporedu pozno v noč po zaključenem prenosu iz Aristona. Preostali del tedna bodo na terenu ekipe Radio2, ki se bodo tokrat javljale v živo iz dveh mobilnih studijev v centru mesta in če odštejemo čas dnevno informativnih oddaj bo neto minutaže prenosov na radijskih in TV programih RAI celih 18 ur dnevno. A temu moramo prišteti še digitalno platformo RaiPlay, pa smo takoj na 24 ur.

O “mednarodnih” glasbenih (in ostalih) gostih bolj malo

Veliko je že znanega o glasbenih gostih, a o velikih mednarodnih imenih o katerih je tekla beseda v zadnjih dneh, so organizatorji raje počakali, saj pogajanja še potekajo. Med morebitnimi izvajalci so se pojavljala imena kot so Madonna, Lady Gaga in med “neglasbenimi” celo Michelle Obama ter Oprah Winfrey, vendar uradno ni še nič, saj po besedah vodilnih se vsako leto zgodi, da še 24 ur pred nastopom nimajo potrjene prisotnosti.

Trenutno so tako potrjeni gostje Roberto Benigni, Fiorello, Johnny Dorelly, Tiziano Ferro (vseh pet večerov), Salmo, Mika, Dua Lipa, Lewis Capaldi in Massimo Ranieri, Christian De Sica, Diego Abatantuono, Massimo Ghini, Paolo Rossi, Donatella Finocchiaro, Pierfrancesco Favino, Kim Rossi Stuart, Claudio Santamaria in Emma Marrone.

Sorodni članki