Kronika: 14.01.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 26 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 122 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in dve tatvini. Intervenirali so dvakrat zaradi kršitve javnega reda in miru.

Vlomili so v hišo v Pradah, jo pregledali, nato pa ukradli gotovino, zlatnino in več parfumov.

V Kopru je nekdo vlomil v dva poslovna prostora in iz enega ukradel računalnik.

Ponoči so policisti v Kopru ustavili voznika osebnega avtomobila iz Izole. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.71 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in izrečena prepoved nadaljnje vožnje. Odrejeno mu je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 5.43 smo bili obveščeni, da na Tominčevi ulici v Kopru gori vozilo, Audi A4. Požar je bil pogašen, policisti bodo danes opravili ogled kraja in ugotavljali vzroke požara.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 13. 1. 2020 od 6.00 ure, do danes, 14. 1. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 2 osebi, ki sta nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Sorodni članki