Kronika: 09.01.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 37 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 122 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in štiri tatvine. Intervenirali so zaradi kršitve javnega reda in miru.

V Kopru so vlomili v lokal in ukradli blagajniški minimum.

V Piranu pa je nekdo ukradel zaklenjen mopeda znamke Piaggio, tip ZIP 50 4T, z nameščeno reg. tablico oznake KP 2T-U3. Parkiran je bil na Vrtni ulici v Piranu, vreden pa je 800 evrov.

Prav tako v Piranu je nekdo ukradel tudi moped znamke Piaggio, tip Zip 25 4T, črne barve, z nameščeno reg. tablico številk KP 8E-J3, vreden 800 evrov. Tudi ta je bil parkiran na Vrtni ulici. Moped je bil zaklenjen pri krmilu in še dodatno na prednjem zavornem disku. V prostoru pod sedežem je imel lastnik prometno dovoljenje mopeda in dva para rokavic.

Ob 19. uri nas je poklicala občanka in povedala, da je na relaciji Strunjan – Lucija opazovala divjanje osebnega avtomobila, ki je prehiteval na polni črti, na Valeti pa je v popolne škarje prehitel kolono. Policisti so izsledili 39-letnega Ljubljančana, zoper katerega bo zaradi vseh kršitev izveden hitri postopek z odločbo.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so od srede, 8. 1. 2020 od 6.00 ure, do danes, 9. 1. 2020 do 6.00 ure, obravnavali enega državljana Somalije (urejen status v Italiji), ki so ga hrvaški varnostni organi vračali, ker je mejo nedovoljeno prestopil iz Slovenije v Hrvaško. Osebi je bila izrečena globa po ZNDM 45/1-3, zatem je bil izpuščen.

Sorodni članki