Kronika: 07.01.2020

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 35 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 110 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in eno tatvino. Intervenirali so 3krat zaradi kršitev javnega reda in miru.

V Izoli so vlomili v kletne prostore stanovanjskega bloka. Odnesli so 4 električna kolesa (2 x Cube Urban, 2 x Swan) in 2 električna skiroja znamke HT. Škode je za 7000 evrov.

Ob 8.30 je v stanovanjsko hišo v Seči prišel pijan moški. Lastnike je žalil in jim grozil, pa tudi po prihodu policije na kraj se ni umiril. 45-letniku je bilo odrejeno pridržanje, zanj so bila uporabljena tudi prisilna sredstva, sledi mu plačilni nalog.

Ob 10.15 je v Luciji trčila v avtobus voznica osebnega avtomobila. 84-letna gospa ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja (potek zdravniškega spričevala ), avtomobilu pa je potekla registracija. Vozilo so ji zasegli, sledi ji obdolžilni predlog.

Dobili smo obvestilo, da v Bertokih večji pes teka na cesto proti kolesarjem in motoristom in laja nanje. Policisti so lastniku izdali plačilni nalog po 46.a členu ZZZiv (če je pes na javnem kraju brez povodca). Poleg tega psa je bil ob cesti še manjši pes brez čipa, ki ga bo prevzelo društvo za zaščito živali.

V koprskem lokalu je nekdo s točilnega pulta ukradel denarnico z izkupičkom.

Na Kvedrovi v Kopru je nekdo vlomil v hišo. Ukradel je denar, nakit in kristal.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 6. 1. 2020 od 6.00 ure, do danes, 7. 1. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 7 državljanov Afganistana, ki so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito.

Sorodni članki