Kronika: 03.01.2020

Policisti  Policijske  uprave  Koper so od 31. 12. do danes intervenirali v 119  nujnih  primerih in na številko 113 prejeli 449 klicev. Obravnavali so 14  prometnih  nesreč,  v katerih je nastala premoženjska škoda. S področja kriminalitete so obravnavali 6 vlomov in 7 tatvin, eno drzno tatvino in dve kaznivi  dejanji  nasilja  v  družini.  Intervenirali  so enajstkrat zaradi kršitve  javnega  reda  in  miru,  obravnavali  so tudi sedem prijav zaradi kršitev s področja nepravilne uporabe pirotehnike.

31. 12. 2019

V Kopru je nekdo na Ulici 15. maja iz odklenjenega kombija ukradel vozniku manjšo torbico, v kateri je imel več ključev in denarnico z osebnimi dokumenti ter plačilnimi karticami in gotovino. Zatem pa smo dobili še prijavo, da je nekdo Ukmarjevem trgu v Kopru iz tam pakiranega in odklenjenega kombiniranega vozila izpod voznikovega sedeža izvršil tatvino moške platnene torbice z vsebino.

Na Markovcu v Kopru je nekdo vlomil v stanovanje, ga premetal, nato pa ukradel nakit.

V eni od koprskih gostiln je nekdo gostji, državljanki Hrvaške, ukradel torbico, v kateri je imela telefon znamke Huawei, denarnico z dokumenti in gotovino.

01. 01. 2020

V Kopru na Dolinski je nekdo vlomil v hiši, premetal vse prostore in ukradel večjo vsoto gotovine.

Policisti so obravnavali vlom v Kopru. Neznanec je ponoči prišel do manjšega objekta na parkirišču pri trgovini na Ankaranski. V tem objektu je paketomat, avtomat z napitki, avtomat s prigrizki in avtomat s predplačniškimi telefoni. Tik ob objektu pa je bil še parkiran osebni avtomobil. Storilec je po vsej verjetnosti močnejše pirotehnično sredstvo odvrgel v notranjost avtomatov ter tako razbil izložbeno steklo. Iz
avtomatov si je protipravno prilastil večje število paketov s telefoni in prigrizkov, poškodovan pa je tudi osebni avtomobil, parkiran v bližini.

02. 01. 2020

Ponoči je nekdo s pirotehničnim sredstvom poškodoval parkomat v Portorožu, vendar iz njega ni pobral denarja. Škode je za več kot 5000 evrov.

Občan je opazil popoldan v Kopru dva mlajša moška, ki sta prišla za bloki na Pristaniški ulici in tam med avtomobile postavila črn skuter brez tablic, zatem pa kraj zapustila. Posumil je, da bi moped lahko bil ukraden. Policisti so na kraju ugotovili, da je bil moped znamke Piaggio Stalker dejansko ukraden na trgu Brolo. Lastnik je vozilo že prevzel, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03. 01. 2020

V Kopru je ponoči nekdo iz garaže ukradel osebni avto Suzuki, Grand Vitara, KP DF-022, vreden 2000 evrov. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi in vsi dokumenti.

Zasežene petarde

31. 12. zvečer so policisti med nadzorom opazili, da v Piranu na Stjenkovi skupina moških meče petarde. Ugotovili so identiteto 19-letnega državljana Italije, mu zasegli 50 petard z zažigalno vrvico in 74 petard tipa mini ciciolo. Sledi mu globa po 48/1-6 ZEPI.

Na OKC PU Koper je 1. 1. ob 1.47 poklical občan iz okolice Kopra in povedal, da skupina otrok meče petarde na cesto. Na kraj sta odšla vodnika Policijske postaje vodnikov službenih psov Koper in na kraju zalotila 14-letnico, ostali so se razbežali. Pri tem sta na kraju zasegla večje število petard različnih znamk, in sicer skupaj 447. V nadaljevanju bosta poskušala ugotoviti še identiteto ostalih, ki so metali petarde. Za mladoletno osebo bo zaradi kršitve Zakona o eksplozivnih in pirotehničnih izdelkov podan obdolžilni predlog na sodišče v Kopru.

Med prazniki so na Policiji imeli več klicev o prekomernem pokanju petard in policisti so se odzvali na vsak klic, vendar jim večkrat ni uspelo ugotoviti kršitelja. So pa praznovanja minila brez hujših poškodb.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od torka, 31. 12. 2019 od 6.00 ure, do danes, 3. 1. 2020 do 6.00 ure, obravnavali 27 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo

31. 12. so policisti ob 13. uri na cesti od Dragonje proti Kopru ustavili taksi, ki ga je vozil 40-letnik z okolice Kopra. V postopku je bilo ugotovljeno, da je vozilu potekla registracija, voznik pa je bil pozitiven tudi na hitri test na prepovedane droge, zato je bil odrejen strokovni
pregled. Poleg tega je prevažal tri državljane Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. V razgovoru je bilo ugotovljeno, da so tujci poklicali taksi, ki naj bi jih odpeljal v Italijo. Vozniku sledi obdolžilni predlog, tujci pa so bili odpeljani v Azilni dom.

1. 1. ob 14.30 pa so policisti na mejnem prehodu Dragonja kontrolirali državljana Velike Britanije. V sodelovanju s sosednjimi varnostmi organi je bilo ugotovljeno, da je bil z njim že izveden postopek, prav tako z njegovim sinom. Sin je bil tudi v vozilu, skrit v prtljažniku. Očetu je bila izdana globa za pomoč pri prestopu državne meje, 29-letni sin, državljan Irana, je bil vrnjen na Hrvaško.

Sorodni članki