Sanremo 2020: Znana imena izvajalcev

Po imenih nastopajočih kategorije neuveljavljenih izvajalcev, katere so izbrali na predizboru 19. decembra, je voditelj in umetniški direktor prihajajočega Festivala Amadeus naznanil še 24 glasbenikov kategorije “Big”, ki se bodo potegovali za glavno nagrado. Na seznamu je kar nekaj novincev, po njegovih besedah se je s sodelavci pri izbiri nastopajočih držal kriterija, da so pesmi “radijske” ter prijetne za uho. Ali je izbor posrečen ali ne pa bomo izvedeli februarja.

Nekaj informacij je znanih tudi glede gostov, ki jih bo možno spremljati na odru sanremskega gledališča Ariston. Tako naj bi Fiorello, Roberto Benigni, Lewis Capaldi in Tiziano Ferro, slednji vseh pet večerov, delali Amadeusu družbo, a sedaj še ni povsem jasno v kakšni vlogi. Letos namreč ne bo na odru fiksnih sovoditeljev, kot je bilo v navadi vsa leta. To vloga naj bi bila namenjena vsak večer drugemu, a o tem več znanega sredi januarja, ko bodo v Casinoju v Sanremu priredili tiskovno konferenco.

Mednarodni gostje

Vsaj delna neznanka ostajajo še mednarodni glasbeni gostje, a kot kaže bodo organizatorji poskrbeli za zveneča imena, ki že krožijo v krogih blizu RAI. Med morebitnimi so baje Madonna in Lady Gaga. Pustimo se presenetiti…

Izvajalci kategorije “Big”
– Marco Masini
– Alberto Urso
– Elettra Lamborghini
– Achille Lauro
– Anastasio
– Bugo e Morgan
– Diodato
– Elodie
– Enrico Nigiotti
– Francesco Gabbani
– Giordana Angi
– Irene Grandi
– Le Vibrazioni
– Levante
– Junior Cally
– Michele Zarrillo
– Paolo Jannacci
– Piero Pelù
– Pinguini Tattici Nucleari
– Rancore
– Raphael Gualazzi
– Riki
– Rita Pavone
– Tosca

Izvajalci kategorije neuveljavljenih glasbenikov:
– Tecla Insolia
– Leo Gassmann
– Fadi
– Marco Sentieri
– Fasma
– Eugenio in via di Gioia
– Matteo Faustini
– Gabriella Martinelli & Lula

Sorodni članki