Kronika: 30.12.2019

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 106 nujnih  primerih  in  na številko 113 prejeli 352 klicev. Obravnavali so 12 prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, dvema voznikoma so  zasegli vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in 13 tatvin. 15 krat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru.

27. 12. 2019

Na Hrvatinih so vlomili v hišo in lastnikom ukradli gotovino in zlatnino.

V  eni  od  koprskih  trgovin  je nekdo ženski iz torbice, ki jo je imela v vozičku, ukradel denarnico z dokumenti in gotovino.

Popoldan smo dobili obvestilo, da na koprski promenadi na klopci spi moški. Policisti  so  ga  našli,  moški  pa  se  je  uprl  in kričal, da so morali uporabiti  prisilna  sredstva.  Poklicali  so  zdravstveno osebje, ki ga je prevzelo in odpeljalo v bolnico.

Ob  polnoči  nas  je  poklical občan in povedal, da je na Kolodvorski cesti (sredi  ceste)  v  Kopru  osebni  avto,  v  njem pa moški, ki se ne odziva. Policisti  so dejansko našli na cesti vozilo v pogonu, v njem pa 44-letnega voznika. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,82 mg/l alkohola  v izdihanem zraku. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Sledi mu obdolžilni predlog.

28. 12. 2019

Nekaj čez polnoči sta se v Kopru stepli Koprčanki. Med pretepom sta kričali in  se  žalili,  kljub opozorilu policistov pa s kršitvijo nista prenehali. Ena od njiju se je kasneje umirila in so ji izdali plačilni nalog, za drugo pa  so  odredili  pridržanje  in  ji  prav tako sledi plačilni nalog za več kršitev.

Ob  3.06  smo  dobili obvestilo, da se je v enem od koprskih lokalom steplo več  oseb.  Ugotovljeno je bilo, da sta se najprej v lokalu stepla 28-letni Koprčan  in 23-letni Izolan, zatem se je vmešal še 27-letni Koprčan. Pretep so   nadaljevali   pred  lokalom.  28-letnemu  Koprčanu  je  bilo  odrejeno pridržanje,  ker  je  bil  poškodovan,  so  ga  oskrbeli  v  SB  Izola. Vse okoliščine   policisti  še  preverjajo,  prav  tako  je  potrebno  opraviti razgovore z udeleženi ter tako zbrati informacije o dogajanju.

V  Kopru (Prisoje) je nekdo ukradel moped znamke Piaggio derby, črne barve, reg. št. KPBC-95, vreden 1.000 evrov.

29. 12. 2019

Ponoči   so   policisti  v  Luciji  ustavili  47-letnega  voznika  osebnega avtomobila  brez  vozniškega  dovoljenja.  Zasegli  so  mu vozilo, sledi mu obdolžilni predlog.

V  Luciji je nekdo Izolanu ukradel moped Piaggio zip, vreden 1.800 evrov, v Piranu  pa  so  ukradli moped znamke Piaggio zip 25, vreden prav tako 1.800 evrov.  V  Luciji  je nekdo ukradel še zaklenjen moped Piaggio ZIP 25, reg. št.  KP6Z-D2, vreden 400 evrov.

Varno praznovanje novega leta

Ne pozabite na lastno varnost in varnost svojega premoženja! Za   varnost  svoje  lastnine  lahko  največ  storite  sami.  Med  prazniki velikokrat  premalo  poskrbimo  za  svoje  premoženje  in  tako lahko hitro postanemo  tarča za različna premoženjska kazniva dejanja (tatvine, vlomi v stanovanjske  hiše,  stanovanja, motorna vozila, poslovne in druge prostore…).  Nepridipravi namreč tudi v tem času ne počivajo in pogosto izkoristijo odsotnost  ljudi,  ki  se  bodo  udeleževali številnih organiziranih javnih zabav  ali  pa  npr. odšli na dopuste. Tudi v parkiranih osebnih vozilih ne puščajte vrednejših predmetov na vidnih mestih (npr. na sedežih).

Vožnja pod vplivom alkohola je lahko smrtno nevarna! Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki je užival alkohol. V  primeru,  da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa  se  ne odločite za vožnjo v cestnem prometu.  S tem boste poskrbeli, da
bodo naše ceste bolj varne.

Poziv  k  varni uporabi in preprečevanju negativnih posledic zaradi uporabe pirotehničnih izdelkov!

Ne glede na čas, ko je dovoljena uporaba pirotehničnih sredstev, poskrbite, da  bo to varno, izven naselja, ne na javnih krajih, kjer je veliko ljudi… Najbolje pa bo, da se pirotehniki popolnoma odpoveste.

Ilegalne migracije

Na  območju  PU  Koper smo od petka, 27. 12. 2019 od 6.00 ure, do danes 30. 12.  2019  do  6.00  ure, obravnavali 15 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno  mejo med Hrvaško in Slovenijo

Sorodni članki