Kronika: 19.12.2019

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 47 nujnih  primerih  in  na številko 113 prejeli 142 klicev. Obravnavali so 10 prometnih  nesreč,  v  katerih  je  nastala  premoženjska škoda. S področja kriminalitete  so  obravnavali  pet vlomov in eno tatvino. Intervenirali so petkrat zaradi kršitve javnega reda in miru.

Na Kettejevi v Kopru je nekdo ponoči vlomil v stanovanje in ukradel bundo z denarnico, dokumenti in ključi avtomobila.

V enem od koprskih hotelov je ponoči nekdo vlomil v sobo, v kateri je spal gost, ki je storilca pregnal. Policisti zbirajo informacije.

Ob 9.30 smo bili obveščeni, da se je v objektu na Fornačah sprožil alarm. Varnostnik je šel v pregled objekta, pri tem pa ga je neznanec napadel, ga s trdim predmetom udaril po glavi in ga poškodoval, zatem pa je pobegnil. Policisti intenzivno zbirajo informacije.

Na Manžanu je sosedov pes napadel psa prijavitelja in ga ugriznil. Policisti bodo zoper lastnika napadalnega nemškega ovčarja izvedli hitri postopek po ZZZiv ter o dogodku obvestili UVHVVR.

Na Škofijah je popoldan nekdo vlomil v kombi in ukradel manjšo torbico, v kateri je imel lastnik več osebnih predmetov (mobilni telefon znamke LG, sončna očala, dioptrijska očala, polnilec za telefon, slušalke …).

Na Lepi cesti v Portorožu je nekdo vlomil v hišo. Odnesel je dve toplotni črpalki znamke Daikin Altherma, 7 grelnih enot prostorov znamke Aermec in 4 kopalniške stenske radiatorje.

V Kopru je nekdo vlomil v hišo in lastnikom odnesel več kosov zlatega nakita.

V Izoli pa je nekdo vlomil v zidanico in ukradel 50 litrov olivnega olja, 30 kg medu, 5 litrov žganja in vinogradniške škarje.

V Izoli so neznanci z vozila znamke BMW odvili vsa štiri platišča s pnevmatikami in si jih protipravno prilastili. Vozilo je ostalo podloženo na siporeksu, lastnik je oškodovan za 1200 evrov.

Odkrito prikrito orožje

Policist PMP Jelšane je včeraj pri opravljanju temeljite mejne kontrole pri 39-letnemu državljanu Hrvaške našel prikrito orožje, in sicer nož v obliki kartice. To po zakonu o orožju sodi med orožje, ki je prepovedano in ga ni dovoljeno nabavljati in nositi. Policisti so nož zasegli in izvedli hitri postopek.

Ilegalne migracije

Na  območju  PU  Koper  v  preteklih  24ih urah nismo obravnavali ilegalnih prehodov državne meje.

Sorodni članki