Preiskane drzne tatvine v Izoli

Policisti  PP  Izola  so  v  zadnjem  času  obravnavali več kaznivih dejanj velikih tatvin, ki so jih storilke izvrševale na posebej predrzen način.

Od  julija  do decembra so organizirano izvrševale kazniva dejanja tako, da so hodile po blokih oz. večstanovanjskih hišah v Izoli, kjer so si v naprej nagledale in določile žrtve. To so bili starejši občani, najmlajša žrtev je bila  stara 76 let, najstarejša pa 99 let. Te so pod pretvezo, da so zadeli nagradno   masažo   oziroma  da  prihajajo  iz  centra  za  socialno  delo, prepričale,  da  so  jih  spustili  v stanovanje. Oškodovance so krajši čas zamotile  tako,  da so jih masirale z manjšimi masažnimi aparati, medtem pa so  preostale storilke neopazno vstopile v stanovanje, katero so pregledale ter ukradle denar in nakit. Zatem so stanovanje zapustile.

Policisti  so 28. 11. 2019 v dopoldanskem času prejeli obvestilo občana, da so  na parkirišču med blokoma, na Ulici Vena Pilona v Kopru, tri ženske, ki po  stanovanjih  prodajajo  prte.  Po  obvestilu občana so jih izsledili in posumili,  da  lahko  izvršujejo  prav  ta  kazniva dejanja. Z vsemi je bil opravljen  postopek,  pri  eni od oseb je bil tudi najden in zasežen manjši masažni  aparat.  Z  vsemi  oškodovanci  je  bila v nadaljevanju opravljena prepoznava oseb po fotografijah.

Ugotovljeno  je  bilo, da je ena od teh žensk, 65-letna državljanka Hrvaške iz  Zagreba,  osumljena  vseh  tovrstnih  kaznivih dejanj na območju Izole. Zanjo  in  še dve neznani storilki bodo policisti podali kazensko ovadbo na ODT v Kopru.

Ponovno  vse  opozarjamo  na previdnost in samozaščitna ravnanja. Opozorite svoje  prijatelje,  starše, babice in dedke, sosede … naj v stanovanje ne spuščajo  nikogar,  ki  ga  ne  poznajo, prav tako naj ne nasedajo neznanim ženskam  (pa  tudi  moškim  ne),  da  so  dobitniki  nagradnih masaž oz. da prihajajo iz različnih zdravstvenih ustanov. V  kolikor  pa  se  vam  zgodi, da vas okradejo, pokličite takoj na 113 ali anonimni  telefon 080 1200 in policistom povejte čim več podatkov o osebah, vozilih ipd.

Sorodni članki