Kronika: 06.12.2019

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 143 klicev. Obravnavali so deset prometnih  nesreč,  v  katerih je nastala premoženjska škoda in eno vozilo zasegli.  S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in dve tatvini. Intervenirali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru.

V Izoli je nekdo ukradel pred trgovino parkiran osebni avto VW golf, letnik 2005, črne barve, reg. št. MB F6-30K.

Na  Obrtniški  ulici v Kopru je nekdo ponoči čez ograjo dvorišča trgovine z avtomobili  vrgel  močnejše  petarde,  ki  so  ob  poku  poškodovale  dva avtomobila.

PIROTEHNIKA
Vse   občane   opozarjamo,  da  je  po  zakonu  (Zakon  o  eksplozivih   in pirotehničnih  izdelkih – ZEPI) prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih  glavni  učinek  je  pok,  fizičnim  osebam dovoljena od 19. do 31. decembra,  njihova  uporaba pa je po zakonu dovoljena zgolj od 26. decembra do vključno 1. januarja.

Kljub  navedenemu  je  seveda  uporaba ognjemetnih izdelkov, katerih glavni učinek  je pok, prepovedana v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah in vseh  zaprtih  prostorih,  v  bližini  bolnišnic,  v prevoznih sredstvih za potniški  promet  in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in javne prireditve.  V  stanovanjskih  zgradbah  in  drugih  zaprtih  prostorih  je dovoljeno  uporabljati  zgolj  ognjemetne  izdelke  1.  kategorije,  ki  so proizvedeni, namenjeni in označeni za tako uporabo.

Glede  na  vsakoletne  izkušnje  in nevarnosti, ki jih pirotehnični izdelki prinašajo s seboj, je potrebno poudariti, da je fizičnim osebam prepovedana vsakršna:
– predelava  pirotehničnih  izdelkov  zaradi  povečanja učinka in posest takih izdelkov;
– uporaba pirotehničnih izdelkov v ali na drugih predmetih;
– lastna izdelava pirotehničnih izdelkov ali zmesi in posest takih izdelkov;
– preprodaja pirotehničnih izdelkov.

Zvečer so policisti v Kopru ustavili 41-letnega voznika. Odrejen hitri test je bil  pozitiven  na  droge, zato mu je bil odrejen še strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.

V  Luciji so zasegli  kolo  z  motorjem  17-letniku,  ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Zjutraj   so  policisti  v  Ankaranu  ustavili  45-letno  voznico  osebnega avtomobila,  ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so ji avto, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na  območju  PU  Koper  so  policisti  v zadnjih 24ih urah niso obravnavali ilegalnih prehodov državne meje.

Sorodni članki