Kronika: 05.12.2019

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 146 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami, eno vozilo so zasegli. S  področja kriminalitete so obravnavali pet vlomov in eno tatvino. Intervenirali so zaradi kršitve javnega reda in miru.

V Šalari (Koper) je nekdo poskušal vlomiti v hišo, vendar je od tega odstopil.

Nekdo je pred blokom na Cesti na Markovec (Koper) ukradel skuter Gilerra Runer, registrskih številk KPJF-74, temno sive barve, vreden 700 evrov.

Ob 18.28 je bila prometna nesreča pred krožiščem na Valeti. 70-letni voznik je peljal po glavni cesti od Strunjana proti Valeti. Ko se je z vozilom pripeljal v bližino krožišča, je zaradi prekratke varnostne razdalje s sprednjim delom vozila trčil v zadnji del ustavljenega osebnega avtomobila, tega pa je odbilo v vozilo pred seboj, ki je prav tako stalo. Poškodovanih ni bilo, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Ob 22.30 so policisti na Škofijah ustavili osebni avto, ki ga je vozil 32-letni državljan Italije. Voznik je bil pozitiven na hitrem testu za droge, odrejen mu je bil strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Zasegli so mu 0,44 g kokaina in 1,9 g heroina, za kar mu sledi globa, podan bo tudi
obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od srede, 4. 12. 2019 od 6.00 ure, do četrtka, 5. 12. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 8 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo.

Sorodni članki