Kronika: 04.12.2019

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 35 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 103 klice. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, dve vozili so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in dve tatvini ter eno nasilje v družini. Intervenirali so dvakrat zaradi kršitve javnega reda in miru.

Na Škofijah so policisti zasegli osebni avto 46-letnemu vozniku iz Izole, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V vasi na območju PP Piran so policisti obravnavali nasilje v družini. Sinu, ki se je fizično znašal nad mamo, so izrekli prepoved približevanja, sledi pa mu tudi kazenska ovadba.

Občanka nas je poklicala in povedala, da je pri bloku Smrekarjevi ulici v Izoli že več dni puščen skuter oranžne barve. S preverjanjem so policisti ugotovili, da je bil skuter 10. 6. 2019 ukraden v Italiji. Postopki še potekajo.

Zvečer je 34-letnik razgrajal v enem od lokalov v Kopru. V vinjenem stanju je žalil in odrival natakarja, ni pa se pomiril niti po prihodu policistov na kraj. Odredili so mu pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Ponoči so v Škofijah zasegli osebni avto 41-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa ni registrirano. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 4.50 je bilo pred predorom Dekani, smer proti Ljubljani, ustavljeno previsoko tovorno vozilo s polpriklopnikom. Ugotovljeno je bilo, da 39-letni voznik iz Kopra nima dovoljenja za izredni prevoz, izdan mu je bil plačilni nalog, zoper pravno osebo bo uveden hitri postopek, vozilo pa je bilo izločeno iz prometa.

Ob 12.54 smo bili obveščeni, da na izvozu iz tunela Markovec (smer Izola – Koper) gori tovorno vozilo. Gasilci so bili tako poslani na kraj. Gorel je tovor na vozilu, gasilci so ga pogasili, predor je bil ponovno odprt ob 13.19.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od torka, 3. 12. 2019 od 6.00 ure, do srede, 4. 12. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 3 osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Vse osebe so obravnavali policisti PP Koper in vse osebe so zaprosile za mednarodno zaščito ter bile odpeljane v azilni dom.

Sorodni članki