Košarka: Cibona premočna za Tigre

Po 9. krogu ABA lige se z gostovanja v Zagrebu pri Ciboni vračamo s porazom po odigrani napeti končnici, v kateri je odločal en met za zmago z 80:78. Na lestvici si, po skoraj v celoti odigranem prvem delu tekmovanja, delimo tretje mesto s Partizanom in FMP-jem.

V tekmo sta ekipi šli odprto in predvsem napadalno navdahnjeno – s trojko na obeh straneh, uvodno dogajanje je zaznamoval visok odstotek zadetih metov. Rezultat po prvi četrtini je bil 25:23, torej koš prednosti za domače moštvo. Tudi nadaljevanje ni prineslo kaj dosti drugačne slike, napadalci so tako z ene kot z druge strani s pridom izkoriščali luknje v obrambi in ponovil se je rezultat uvodnih desetih minut, tako da je Cibona odšla na glavni odmor s štirimi točkami prednosti.

Lance Harris je enako kot tekmo začel tudi drugi polčas – s trojko. Tigri so skušali najti načine, kako najti pot za prevzem vodstva, a Cibona je zlasti na račun višjega števila izgubljenih žog Tigrov ohranila priigrano prednost prvega polčasa tudi po dodatni četrtini. Minimalna prednost gostiteljev se je ohranjala do točke, ko smo 4 minute pred koncem po trojki Marka Jagodića Kuridže povedli s 76:72. Nato pa dobro minuto in pol do izteka 40. minut izenačenje na 78 in triler končnica se je lahko začela. Roke so se ob nekaj poskusih zatresle, izgubili smo posest 3,3 sekunde do konca in Cibona je imela po time-outu zadnji napad, ki ga je uspešno zaključila z metom s pol razdalje. Tekmo je moral zaradi poškodbe izpustiti Marjan Čakarun. V 10. krogu v Areni Bonifika čez en teden gostimo Zadar.

Lance Harris 14 točk, Žan Mark Šiško 13, 6 asistenc in 3 ukradene žoge, Marko Jagodić Kuridža 11 in 8 skokov, Ivan Marinković 11 in 6 skokov, Alen Hodžić 11 točk

Sorodni članki