Kronika: 02.12.2019

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 117 nujnih  primerih  in  na številko 113 prejeli 379 klicev. Obravnavali so 19 prometnih  nesreč,  v katerih je nastala premoženjska škoda, šest prometnih nesreč  z  lažjimi  poškodbami  in  eno s hujšimi. Zasegli so eno vozilo. S področja   kriminalitete   so   obravnavali   9   vlomov  in  tri  tatvine. Intervenirali so 13x zaradi kršitve javnega reda in miru.

29. 11. 2019

Ob  18.06  uri,  so  bili obveščeni o prometni nesreči na Podvozni cesti v Luciji.  Udeležena  sta bila 51-letni kolesar in 43-letni pešec. Kolesar je huje  poškodovan.  Prič  ob prihodu policistov na kraju ni bilo več, izjavi obeh  udeleženih  pa  si  nasprotujeta.  Za razjasnitev okoliščin in vzroka prometne  nesreče ponovno prosimo morebitne priče, ki so videle to nesrečo, da pokličejo na 113 ali PP Piran.

Na  Dolinski v Kopru je nekdo vlomil v stanovanje. Pregledal in premetal je prostore,  zatem pa ukradel zlato verižico in uhane. Nekdo je vlomil tudi v hišo na Tribanu, vendar ni nič odnesel.

30. 11. 2019

V  Dekanih  je  nekdo  vlomil  v  restavracijo  in  izza točilnega pulta iz denarnice ukradel 45 evrov.

Dopoldan je Policijo poklicala občanka in povedala, da je pred trgovino v Kopru tujec,  ki  pod  pretvezo gluhonemosti pobira denarne prispevke za gluhe in telesno prizadete otroke. Policisti so identificirali 17-letnega državljana Romunije,  podan  je  bil  obdolžilni  predlog  na  sodišče.  Ker  je tujec mladoleten, je bil o zadevi obveščen tudi Center za socialno delo.

V  Kopru  je  nekdo  na Cesti na Markovec vlomil v stanovanje. Lastnikom je odnesel gotovino in zlatnino.

Popoldan,  ob  17.30,  je  53-letni  voznik peljal z osebnim avtomobilom od Belvederja  proti  krožišču  Jagodje.  Ko  je  zavijal  levo,  je  pri  tem spregledal  moped,  katerega  je  pravilno  iz  nasprotne  smeri  pripeljal 15-letnik,  ki  je  trčil v prednjo desno stran osebnega avtomobila. Voznik mopeda  in  njegov  sopotnik  sta  pri  tem  padla in se lažje poškodovala. Povzročitelju  sledi  plačilni nalog, vozniku mopeda pa obdolžilni predlog, ker  je  mlajši  od  16  let,  pa  je  imel kljub temu na mopedu sopotnika.

Po  obvestilu  občana,  da  se  je  v  Kopru pravkar v vozilo usedel vinjen voznik,  so ga policisti ob 20.30 hitro našli. Avto je peljal 53-letnik, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,11 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Opozarjamo  na nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola. Vsem, ki ste opazili voznike,  ki  so  vidno  pod vplivom alkohola, sporočamo, da to lahko vedno prijavite  na  113.  Policisti  na  vse  takšne  klice  nemudoma reagirajo, nevarnega  voznika  izsledijo  in  ga  izločijo  iz prometa. Pijani vozniki namreč  niso  nevarni  samo  sebi,  ampak  tudi  vsem ostalim udeležencem v cestnem prometu!

01. 12. 2019

Na  Petronijevi  ulici  v  Kopru  je  nekdo  vlomil  v  hišo.  Premetali so stanovanje, po prvih podatkih niso nič odnesli.

Med  26.  11.  in  28.  11. 2019 ne nekdo vlomil v zidano lopo na njivi med Bertoki  in Dekani. Iz notranjosti vrtne lope mu je odtujil mlin za koruzo, frezo   znamke  Goldoni,  nahrbtno  kosilnico  Kawasaki,  vrtno  kosilnico, bencinsko  črpalko  znamke  Subaru,  voziček  za prenos črpalke in agregat. Škode je za približno 1600 evrov.

Ponoči  je  nekdo  vlomil  v  poslovni  prostor  v  Kopru  in ukradel nekaj gotovine.

02. 12. 2019

Ob  1.  uri  ponoči je bil sprožen alarm na bencinskem servisu na Škofijah. Policisti  so  takoj odšli na kraj in ugotovili, da je dejansko vlomljeno v prostor.  Storilci  so  odnesli  več  kartonastih  škatel  različnih  znamk cigaret. Nadaljuje se zbiranje informacij.

Ob 7.35 je 23-letni voznik z osebnim avtomobilom vozil od Dragonje proti Kopru,  kjer  je  zaradi  neprilagojene  hitrosti  zletel s ceste. Sledi mu plačilni nalog.

Zaradi  dežja  so  ceste  bolj nevarne, na cestišču je tudi večja količina vode (akvaplaning), zato vse opozarjamo na previdno in prilagojeno vožnjo! Ko  na  cestišču  ostaja  plast  vode,  ki  je  kolo  ne uspe dovolj hitro odriniti,  pnevmatika  drsi. V tem primeru se zmanjša sposobnost zaviranja in poveča nevarnost zanašanja.   

Ilegalne migracije

Na  območju  PU  Koper  so policisti od petka, 29. 11. 2019 od 6.00 ure, do ponedeljka, 2. 12. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 28 oseb, ki so nedovoljeno prestopile  državno mejo med Hrvaško in Slovenijo. Postopki še potekajo.

Sorodni članki