Kronika: 15.11.2019

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 38 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 111 klice. Obravnavali so štirinajst prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine in eno preprečitev uradnega dejanja.

V Luciji je nekdo iz odklenjenega avtomobila ukradel nahrbtnik, v katerem  je imel oškodovanec denarnico z osebnimi dokumenti, kartico zdravstvenega  zavarovanja in druge osebne predmete.

V sredo, ob 20.50, smo bili obveščeni, da je v Bertokih, po izvozu s hitre ceste, v osebni avto prijavitelja trčila voznica rdečega vozila in odpeljala s kraja, na kraju pa je ostal njen sopotnik. Policisti so vozilo kmalu našli, parkirano v Pradah. Voznici so odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 1.34 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odrejen ji je bil strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonila. Policisti so ji odvzeli vozniško dovoljenje, sledi ji obdolžilni predlog po čl. 42/4, 110/7 in 105/5 ZpRCP. Med postopkom se je njen sopotnik iz vozila pričel nedostojno vesti do policistov, ju žalil in zmerjal. Kljub ukazom se ni pomiril. Uporabljena so bil prisilna sredstva, izdan pa mu je bil plačilni nalog po čl. 7/2 in 22/1 ZJRM.

Sorodni članki