Kronika: 11.11.2019

Policisti  Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 110 nujnih  primerih  in  na številko 113 prejeli 336 klicev. Obravnavali so 21 prometnih  nesreč,  v  katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli eno vozilo.  S področja kriminalitete so obravnavali osem vlomov in šest tatvin ter  en rop. Intervenirali so 10krat zaradi kršitve javnega reda in miru in posredovali zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

08. 11. 2019

V  Portorožu  je  nekdo vlomil v hišo in odnesel 6 sončnih celic, plastična vrata in torbo z načrti. Škode je za 2.000 evrov.

09. 11. 2019

Ob  12.30  je  za  enkrat  neznani  moški  na Šmarski cesti v Kopru napadel 62-letnika  z  okolice  Kopra.  Storilec  je prišel do njega iznenada in ga fizično  napadel. Najprej ga je večkrat udaril, zatem pa zbil na tla in tam naprej  brcal.  Od  njega  je zahteval denar. Oškodovanec mu je dal iz žepa denar,  ki  ga  je  imel  pri  sebi.  Storilcu  to  ni bilo dovolj, zato je pregledal  še  njegov  avto  v bližini, nato pa pobegnil. Oškodovanec se je zatekel  na  parkirišče  bližnje  trgovine,  od koder je poklical policijo. Poškodovanega  so  odpeljali  v  izolsko bolnišnico. Ropar je mlajši moški, visok od 180 do 190 cm, oblečen pa naj bi bil v sivo trenerko s kapuco. Vse,  ki  bi ta dogodek opazili, prosimo, da informacije čim prej sporočijo na 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

V vasi Osp so neznanci vlomili v hišo in lastnikom ukradli zlat nakit.

10. 11. 2019

Ponoči  so  vlomili v lokal v Izoli, vendar niso nič odnesli, v Kopru pa so vlomili v trgovino in ukradli blagajniški minimum.

Ob  10.20 se je v Bertokih sprožil alarm, ker je nekdo vlamljal v trgovino. Policisti  so takoj prišli na kraj, vendar storilcev ni bilo več v bližini. Najbrž jih je pregnal alarm, saj niso nič odnesli.

V  Portorožu  so  vlomili  v  leseno  barako  in  lastniku ukradli nahrbtno škropilnico,   nahrbtno   ročno  kosilnico,  navadno  kosilnico  in  manjši motokultivator,  iz  dreves,  ki rastejo na parceli oškodovanca, pa pobrali mandarine  (z  osmih dreves) in približno 200 kg kivijev. skupna materialna škoda je 3000 evrov.

Ponoči je nekdo vlomil tudi v izolski lokal in odnesel blagajniški minimum.

Popoldan  so  policisti  v  Rižani  ustavili  osebni  avto,  ki ga je vozil državljan Kosova (prebiva v okolici Kopra). Ker nima vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Od 15. novembra obvezna zimska oprema!

Bliža se 15. november, ko moramo poskrbeti za zimsko opremo na vozilih.
https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/1951-nasveti-za-varno-zimsko-vonjo

Ilegalne migracije

Na  območju  PU  Koper  so policisti  od petka, 8. 11. 2019 od 6.00 ure, do danes,  11.  10.  2019  do 6.00 ure, obravnavali 23 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti  so  po  308. členu KZ obravnavali eno osebo, in sicer državljana Srbije.  V petek ob 16.44 so namreč ustavili osebni avto Ford  C max, nemške registracije, ki ga je vozil 39-letni državljan Srbije. v  vozilu  so  bili  še  štirje  državljani Irana, ki so prišli v Slovenijo nelegano. Za voznika je bila podana kazenska ovadba.

Sorodni članki