Kronika: 08.11.2019

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 42 nujnih  primerih in na številko 113 prejeli 117 klicev. Obravnavali so šest prometnih  nesreč,  v  katerih je nastala premoženjska škoda, eno z lažjimi poškodbami in eno prometno nesrečo s smrtnim izidom. Zasegli so dve vozili. S  področja  kriminalitete  so  obravnavali  en vlom in eno tatvino ter tri poškodovanja  tuje  stvari.  Intervenirali  so  štiri  krat  zaradi kršitve javnega  reda  in  miru  in posredovali zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Ob  20.07 smo dobili obvestilo, da je nekdo vlomil v stanovanje na Markovcu (Koper),  na  kraju  so  policisti  ugotovili, da je vlomil tudi v sosednje stanovanje.  Iz  prvega  je  ukradel gotovino, kaj manjka v drugem pa se še ugotavlja, saj lastnik ni bil doma.

Ob  3.36  je  v  enem od lokalov gost naročil pijačo v skupni vrednosti 500 evrov,  na koncu pa ni hotel poravnati računa. S kraja se je odpeljal pijan z osebnim avtomobilom. Policisti so voznika, doma z okolice Kopra, ustavili v  Šmarjah. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal je 0,58 mg/l, sledi mu
obdolžilni predlog.

Ponoči  je  nekdo  vlomil  v  lokal  na  Šmarski  cesti v Kopru. Ukradel je menjalni denar in mizo izpred lokala.

 

Ilegalne migracije

Na  območju  PU Koper so policisti od četrtka, 7. 11.  2019 od 6.00 ure, do petka,  8.  11.  2019  do  6.00 ure, obravnavali 35 oseb, ki so nedovoljeno prestopile  državno  mejo  med  Hrvaško  in Slovenijo. Postopki še potekajo.

15.51 so policisti na Škrlinah prijel štiri državljane Turčije in njihovega vodiča, 40-letnega državljana Srbije. Policijski postopki še potekajo.

Sorodni članki