Kronika: 04.11.2019

Policisti Policijske uprave Koper so od 31. 10. 2019 zjutraj do danes zjutraj intervenirali v 178 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 588 klicev. Obravnavali so 35 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in šest z lažjimi poškodbami, zasegli so tudi sedem vozil. S področja kriminalitete so obravnavali osem vlomov in devet tatvin ter eno drzno tatvino. Intervenirali so zaradi kršitve javnega reda in miru, šestkrat v zasebnem prostoru in dvanajstkrat krat na javnem kraju. Obravnavali so poskus ropa, nasilje v družini in posredovali zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

31. 10. 2019

Izolski policisti so nasilnemu moškemu izrekli ukrep prepovedi približevanja partnerki, sledi mu kazenska ovadba.

V Barižonih je nekdo vstopil v hišo domačina, ki je bil medtem na vrtu, in mu ukradel 260 evrov iz denarnice.

01. 11. 2019

35-letnemu vozniku iz Sežane so piranski policisti zasegli osebni avto, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

23-letnemu Koprčanu pa so v Portorožu zasegli moped, ker prav tako nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

Ob 22. uri so policisti intervenirali v Kopru, kjer je moški kričal na družinske člane in jih žalil. Pijan s kršitvijo ni prenehal niti po prihodu policistov na kraj, zato so mu odredili pridržanje. Sledi plačilni nalog.

Ob 23.25 je na cesti Šared – Korte je v prijaviteljev avto trčil voznik osebnega avtomobila, zatem pa odpeljal naprej. Prijavitelj je zapeljal za njim, ta se je ustavil v Kortah, nato pa ponovno odpeljal. Policisti so ustavili 43-letnega domačina, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,12 mg/l alkohola. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

02. 11. 2019

Ob 13.03 smo dobili klic, da je pred 15 minutami v trgovino na Vanganelski cesti v Kopru prišel zamaskiran moški, s pištolo v roki. Pristopil je do blagajniškega pulta in od prodajalca zahteval denar, grožnje pa podkrepil s pištolo. Zatem je pritisnil na ekran blagajne z namenom, da bi odprl predal z denarjem, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil ter pobegnil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij.

03. 11. 2019

Ob 9.20 nas je poklical domačin in povedal, da po Sp. Škofijah hodi mlajši moški in si nekaj ogleduje. Policisti so na kraju izsledili 21-letnega
državljana Sirije, z urejenim statusom v Nemčiji. Ugotovili so, da je pred tem imel prometno nesrečo. Pri sebi je imel ključe vozila, nima pa vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi pa mu obdolžilni predlog za vožnjo brez vozniškega dovoljenja in za pobeg s kraja prometne nesreče.

Dopoldan so pred vasjo Cepki pri Kopru ustavili osebni avto, ki ga je vozila še mladoletna voznica brez vozniškega dovoljenja, vozilo pa je last očeta. Avto so ji zasegli, sledi ji obdolžilni predlog.

Ob 11.58 je na Markovcu v Kopru voznica osebnega avtomobila vozila vzvratno po parkirišču iz Beblerjeve in zavijala levo na cesto. V tem trenutku sta dovozno cesto prečkali ženska in njena 3 letna vnukinja. Voznica ju ni videla, zato je z vozilom trčila vanju, da sta padli. Obe je zatem takoj odpeljala v bolnico na pregled. Glede na težo poškodb sledi ustrezen ukrep.

04. 11. 2019

Ob 1.55 je državljan Bolgarije v Bertokih ustavil štoparju in ga odpeljal v bližino veterinarske postaje v Kopru, kjer ga je odložil. Med vožnjo mu je moški iz vozila ukradel torbico, v kateri je imel vse osebne dokumente. Oškodovan je za 400 evrov.

Danes zjutraj so policisti pri Kopru odkrili odvržen skuter Piaggio, bele barve, reg. št. KP 3H- Z2, ki je beležen kot ukradel 24. 10. 2019 v Izoli. Postopki še potekajo.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper od srede, 30. 10. 2019 od 6.00 ure, do danes, 4. 11. 2019 do 6.00 ure, obravnavali večje število ilegalnih prehodov. Po ročnih evidencah (uradni dokumenti niso še zaključeni, saj postopki še potekajo) je bilo obravnavanih približno 150 oseb, ki so
nedovoljeno prestopile državno mejo med Hrvaško in SLovenijo

 

Sorodni članki