Košarka: Nova zmaga v Domžalah

Košarkarji Koper Primorske ostajajo edino neporaženo moštvo v državnem prvenstvu. Na četrtem preizkusu so v drugem polčasu na gostovanju uspeli streti Helios Sunse z 78:60.

Izbranci Jurice Golemca so manj kot 48 ur po novem velikem skalpu v debitantski sezoni med regionalno elito – v soboto so v domači Areni Bonifika črnogorski Mornar odpravili s 101:83 – tekmo v Domžalah začeli dobro in hitro povedli s 6:0. A gostitelji se niso predali. Primorskim tigrom so dolgo časa dihali za ovratnik in na začetku 14. minute izid poravnali na 23. točko. Z neodločenim izidom (32:32) se je končalo tudi izjemno dinamičnih uvodnih 20 minut.

Po glavnem odmoru je v modro-rumenem dresu prvič v igro stopil Marko Jagodić-Kuridža. Krilni center v tretji četrtini statistično ni izstopal – odigral je vseh 10 minut, v katerih je vpisal točko in štiri skoke -, a je na obeh straneh igrišča skrbel za očitno premoč svoje ekipe. Po njegovi zaslugi so slovenski prvaki tik pred koncem 30. minute ušli na 56:42, nato pa tekmo le še mirno pripeljali h koncu.


Foto: Žiga Mikeli/KK Primorska

Najboljši strelec Koper Primorske je bil Ivan Marinković, ki je 17 točkam dodal šest skokov. Točko manj je ob štirih skokih in treh podajah dodal Stephen Holt.

V tem tednu tigre čaka še eno gostovanje. V petek se bodo odpravili v Novo mesto, kjer bodo s Krko merili za nove točke v Ligi ABA. Obračun, na katerem bo koprska zasedba lovila četrto zaporedno zmago na Jadranu, se bo začel ob 20. uri.

Sorodni članki