Košarka: Po hudem boju tigri zajezili Krko

Košarkarji Koper Primorske derbi drugega kola državnega prvenstva zaključujejo neporaženi. Po hudem boju so v domači Areni Bonifika novomeško Krko ugnali z 68:64.

Dvoboj aktualnih in nekdanjih slovenskih prvakov, ki v tej sezoni tekmujejo tudi med regionalno elito, so nekoliko bolje začeli Dolenjci, ki so po šestih minutah vodili z 12:3. Koprski tigri so nato dolgo lovili priključek. V drugi četrtini so se nekajkrat približali na dve točki zaostanka, dobri dve minuti pred odhodom na glavni odmor pa je Ivan Marinković po lepi podaji Alena Hodžića izid poravnal na 30:30. Za tem so tigri stopili tudi v ospredje, kjer so se zadržali vse do konca.


A za drugo zmago v prvem delu tekmovanja med slovenskimi prvoligaši so se Koprčani morali krepko potruditi, saj so jim tekmeci tesno dihali za ovratnik. Sredi 38. minute so se slednji približali na 59:62, nakar je stvari v svoje roke vzel Marko Jagodić Kuridža. Krilni center je najprej zadel trojko, v naslednjem napadu pa po osebni napaki zadel še prvega izmed dveh prostih metov. Koper Primorska je tako povedla za sedem točk (66:59) in tekmo uspešno zaključila.

Prav Jagodić Kuridža je bil z raznovrstno igro glavni primorski junak. Obračun je sklenil pri 17 točkah, osmih skokih in petih podajah. Ob tem je tekmecem, ki so nad njim napravili devet osebnih napak, odvzel še tri žoge (indeks 25). Z 11 točkami mu je sledil Marinković, po 10 sta jih dodala Američana Stephen Holt in Lance Harris.


Že v soboto pred domačimi navijači tigre čaka nov velik izziv. Ob 18. uri bodo v drugem kolu Lige ABA gostili beograjskega velikana Partizana. Vstopnice za tekmo so v predprodaji po ceni 8 evrov na voljo na vseh prodajnih mestih sistema Moje karte (seznam je na voljo TUKAJ) ter preko spleta na www.kkprimorska.si. Predprodaja poteka do petka, do 23.59, za tem bo cena dnevne vstopnice za tekmo s tekmeci iz Beograda dva evra višja. Na dan tekme bo nakup vstopnic možen tudi na blagajni Arene Bonifika, ki bo svoja vrata odprla dve uri pred tekmo.


Foto: Aleksander Golob

Sorodni članki