Kronika: 07.10.2019

04. 10. 2019

Pri Ankaranu, v vinogradu, je nekdo vlomil v parkiran osebni avto, lastniku pa ukradel moško torbico z denarjem in dokumenti ter jakno.

Ob  14. uri se je na cesti Koper – Glem prevrnil 40-letni Koprčan z osebnim avtomobilom. Policisti so ugotovili, da  nima  veljavnega  vozniškega dovoljenja, hitri test pa je bil pozitiven na opijate. Poleg tega je vozilu potekla registracija. Avto so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V lucijskem kampu je nekdo vlomil v prikolico in od tam ukradel indukcijsko ploščo, grelec za vodo, kuhinjske nože in dva kompleta posteljnine. Kasneje smo  prejeli  še eno prijavo o vlomu v prikolico v istem kampu. Iz te pa je storilec  odnesel  moško  gorsko  kolo znamke Wheeler, prehrambene izdelke, kuhinjski nož in blazine za stole, v skupni vrednosti približno 500 evrov.

05. 10. 2019

V  Izoli je nekdo iz odprte omarice pred večstanovanjsko zgradbo ukradel 16 parov čevljev, v skupni vrednosti približno 1000 evrov. V Izoli so vlomili tudi v gostinski lokal in ukradli 250 evrov gotovine.

06. 10. 2019

Dopoldan je pri Sv. Antonu lovski pes pokončal domačinu kokoš in poškodoval gos.  V  nadaljevanju  bodo policisti zbirali obvestila o lastništvu psa in zoper lastnika izvedli hitri postopek po ZZŽiV.

V  Seči  je  nekdo  iz garaže ukradel gorsko kolo znamke Btwin, črne barve, vredno 300 evrov.

V  Fiesi  so  vlomili  v  osebni  avto  in ukradli žensko torbico Desigual, slušalke,  dva  polnilca  Huawei,  denarnico  z dokumenti in karticami, dve bančni kartici, potovalno torbo Loto z oblačili, prenosni računalnik znamke Lenovo ter prenosni računalnik znamke HP.

Ob  21.44  je v Ankaranu zaradi vožnje preblizu robu vozišča padla 33-letna voznica  mopeda. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v bolnišnico Izola. Odrejen je bil strokovni pregled.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper smo od petka, 4. 10. 2019 od 6.00 ure, do danes, 7. 10. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 89 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno
mejo  med Hrvaško in Slovenijo. Zaradi  suma  kaznivega  dejanja po 308. členu KZ so bile obravnavane štiri osebe,  in  sicer  2  državljana  Makedonije,  1  državljan  Francije  in 1 državljan Nemčije.

V  soboto  ob  10.55  so  policisti  na  mejnem prehodu Dragonja pri vstopu osebnega  avtomobila,  hrvaških registrskih tablic, iz Hrvaške v Slovenijo, odkrili,  poleg  voznika  in  sopotnika, še štiri tujce. Vozila je 33-letna državljanka  Nemčije,  z urejenim statusom bivanja v Švici, sopotnik je bil 25-letni  državljan Francije. V prtljažnem delu vozila je bila skrita Tuška družina,  moški, ženska in otrok, drugi otrok pa je bil na zadnjem sedežu v vozilu.  Ti  niso posedovali veljavnih listin za vstop v Slovenijo. Voznici in  sopotniku sledi kazenska ovadba, državljani Turčije so bili odpeljani v Center za tujce. Postopki še potekajo.

Sorodni članki