Košarka: Visoka zmaga za uvod državnega prvenstva

Košarkarji Koper Primorske so s suvereno zmago vstopili v novo sezono državnega prvenstva, v kateri branijo naslov. Na uvodni tekmi so v domači Areni Bonifika gostili zasedbo Zlatoroga iz Laškega in jo ugnali s 115:73.

Dvomov o končnem zmagovalcu praktično ni bilo. Tigri so obračun začeli s 7:0 ter že po uvodnih 10 minutah vodili za visokih 17 točk (33:16). Vodstvo so skozi tekmo le še stopnjevali in na koncu dosegli drugo najvišjo strelsko značko v svoji še ne štiriletni zgodovini delovanja. Več točk (117) so do sedaj dosegli sredi lanskega decembra proti ljubljanski Iliriji.

Z izjemo Marka Jagodića Kuridže, ki ga Jurica Golemac ni poslal na parket, so v dresu Koper Primorske na igrišče stopili vsi preostali košarkarji in se tudi vsi vpisali med strelce. Na koncu je bil najučinkovitejši Ivan Marinković z 18 točkami. Eno manj je dodal Žiga Dimec, sledil jima je Luka Vončina s 15. Primorski tigri so na koncu skupaj vpisali skorajda toliko podaj (35) kot skokov (39). Prednjačil je Žan Mark šiško, ki je osem podaj (ob tem je dosegel 10 točk) podelil v vsega 12 minutah in pol.


Foto: Aleksander Golob

Prva tekma državnega prvenstva v novi sezoni med moštvoma iz Kopra in Laškega je imela dobrodelen namen. Tigri so se namreč pridružili vseslovenski akciji zbiranja denarnih sredstev za zdravljenje 19-mesečnega Krisa, ki je potekalo preko društva Palčica pomagalčica. Ker je zedinjena Slovenija pokazala veliko srce in je bil potreben znesek dosežen že poprej, bo klub celoten izkupiček od prodanih vstopnic ter zbrane prostovoljne prispevke preko istega društva namenil ostalim pomoči potrebnim otrokom.

Naslednji preizkus koprske košarkarje čaka to nedeljo, ko bodo na prvi tekmi v elitni Ligi ABA gostovali v Beogradu. Tam se bodo ob 20. uri pomerili z aktualno prvakinjo Crveno zvezdo, katero so pred slabim tednom že ugnali. Na regionalnem Superpokalu so bili v četrtek v Zagrebu boljši z 88:82. Po vrnitvi v tujino sledita dve domači tekmi – v sredo v državnem prvenstvu proti Krki, v soboto pa proti drugemu beograjskemu velikanu Partizanu.

Sorodni članki