Košarka: V polfinalu zaključili nastope na Superpokalu Lige ABA

Košarkarji Koper Primorske se od premiernega nastopa na Superpokalu Lige ABA poslavljajo v polfinalu. Potem ko so v četrtek poskrbeli za veliko presenečenje in izločili evroligaša Crveno zvezdo, so tokrat morali priznati premoč drugemu beograjskemu moštvu Partizanu. Po hudem boju so bili črno-beli na koncu boljši z 91:77.

Če so koprski tigri na četrtkovi četrtfinalni tekmi v uvodu tekme pred tekmeci pokazali nekaj strahospoštovanja, je bilo tokrat povsem nasprotno. Z dvema zaporednima košema Marka Jagodića-Kuridže so namreč po slabih štirih minutah vodili z 10:4. Beograjčani so nato uspeli nekoliko strniti svoje vrste in pripravili preobrat. Najprej so povedli z 12:10, minuto in pol pred koncem prve četrtine še z 19:15, za tem pa so v ospredje znova stopili izbranci Jurice Golemca.

Takoj na začetku drugega dela tekme je Stephen Holt s svojo drugo trojko zaključil delni niz 10:0, po katerem je Koper Primorska povedla s 25:19. Partizan, ki bo v novi sezoni nastopal tudi v drugem najmočnejšem tekmovanju EuroCupu, pričakovano ni vrgel puške v koruzo. Po izenačenjih na 29. in 37. točki so sredi 18. minute povedli z 39:38, a sta s trojko in košem nalet tekmecev uspešno zaustavila Žan Mark Šiško ter Marjan Čakarun. Prvi je 2,6 sekunde pred odhodom na glavni odmor poskrbel tudi za koprsko vodstvo z 48:41.

Po vrnitvi na parket je Partizan pol četrtine potreboval, da je znova ujel priključek. Po izenačenjih na 53:53, 55:55 in 60:60 je v zaključku tretjega dela igre stopil v ospredje in se tam zadržal vse do konca tekme. Z uspešno igro pod koš so črno-beli ob koncu 33. minute povedli s 76:65. Tigri so se za tem še uspeli približati na pet točk zaostanka (78:73), za kaj več pa jim je enostavno zmanjkalo moči.

Za moštvo z Obale je bil to sploh prvi poraz po več kot šestih mesecih. Nazadnje jih je v minuli sezoni v drugi Ligi ABA 7. marca doma ugnal beograjski Dynamic.

Koprski košarkarji se bodo sedaj lahko v celoti posvetili pripravi na ligaška tekmovanja. V sredo bodo v državnem prvenstvu v domači Areni Bonifika ob 18. uri gostili Zlatorog. Obračun z moštvom iz Laškega bo imel tudi dobrodelno noto, saj bo celoten izkupiček od prodanih vstopnic namenjen 19-letnemu Koprčanu Krisu, ki nujno potrebuje zdravljenje z ZDA. V nedeljo bodo nato tigri z gostovanjem v srbski prestolnici pri Crveni zvezdi tudi uradno debitirali v Ligi ABA.

Sorodni članki