Futsal: Bronxi odlično v novi sezoni

Bronxi so tudi drugo tekmo letošnjega prvenstva odločili v svojo korist in so tako skupaj z državnim prvakom Dobovcem edini ekipi, ki sta zabeležili 100% izkupiček. Tokrat je premoč rumeno modrih morala priznati neugodna ekipa Sevnice, ki tako ostaja pri treh točkah osvojenih v prvem krogu proti Litiji.

Prenovljena domača ekipa je tako kot v prvem krogu proti Kobaridu pokazala, da kljub spremembam premore dovolj kakovosti in izkušenj, da v nasprotju od pričakovanj določenega dela javnosti lahko parira in tudi zmaguje tudi v letošnji 1 SFL.

Celotna tekma je bila zelo taktično naravnana, kjer sta obe ekipi iskali napako v nasprotnikovih vrstah. Prvi so jo dočakali in tudi izkoristili domači. Po lepi podaji Lazareviča je v 6 minuti zadel Nik Klinc. Izzid polčasa je postavil Bojkič po uigrani akciji iz kota. Do konca polčasa so domači suvereno držali igro v svojih nogah, gostje pa tudi niso kazali prevelike vneme, da bi rezultat spremenili ampak so kljub zaostanku nekoliko presenetljivo ostali obrambno naravnani.

V drugem polčasu so igralci Sevnice spremenili svojo postavitev in začeli igrati nekoliko bolj napadalno. Taka igra jim je prinesla tudi nekaj obetavnih situacij pred domačim golom katere pa je vse po vrsti suvereno reševal povratnik v domačih vratih Alen Mordej. Vse dvome o končnem zmagovalcu je v 28 minuti razblinil Đoša Lazarevič. Po podaji Bojkiča je dobesedno odnesel žogo v mrežo in se ob tem še poškodoval, saj se v naletu ni uspel izogniti okviru gola. K sreči je bila poškodba hitro sanirana, da je trenutno najboljši strelec Bronxov lahko nadaljeval z igro.

Ob prejetem zadetku so se gostje odločili za igro z vratarjem v polju katera jim ni prinesla veliko priložnosti a so kljub temu enkrat uspeli zadeti. V 36 minuti je Drobne presenetil pokritega Mordeja in skozi množico nog spravil žogo v domačo mrežo. Zadnjo minuto srečanja so domači igrali celo z igralcem več saj je zaradi ugovarjanja rdeči karton prejel Domen Krnc. Glede na dejstvo, da je bilo srečanje že odločeno Bronxi niti niso preveč jurišali proti golu ampak so pametno žogo zadržali do piska sirene in druge zaporedne zmage.

Naslednji teden sledi prvo letošnje gostovanje za Bronxe. Nasprotnik bo novinec v ligi ekipa Ptuja tako, da bo zanimivo videti kako bo naša ekipa delovala na gostujočem parketu. Na domačem ji zaenkrat gre zelo dobro in le upamo lahko, da bodo fantje to željo in dobro igro prenesli tudi na štajerski konec.

Sorodni članki