Košarka: Proti Zlatorogu tigri tudi za Krisa

Drevi v Zagrebu košarkarje Koper Primorske čaka začetek nastopov na Superpokalu Lige ABA, v prihodnjem tednu pa bodo vstopili še v novo sezono državnega prvenstva. V sredo bodo ob 18. uri v domači Areni Bonifika gostili zasedbo Zlatoroga. Vsaka kupljena vstopnica bo imela dobrodelen namen, saj bo KK Koper Primorska celoten izkupiček od prodaje namenil za zdravljenje 19-mesečnega Krisa iz Kopra.

Zgodba malčka z Obale je Sloveniji v zadnjih dneh že dobro poznana. Kris se je rodil z redko dedno mišično-žilno boleznijo, spinalno mišično atrofijo, ki povzroča izgubo izgubljanje na mišični moči. Edina rešitev Krisa v bitki za življenje je revolucionarno zdravilo zolgensma, ki v enkratnem odmerku pozdravi to bolezen. Slednje je od maja na voljo v ZDA, medtem ko bo pri nas zavoljo potrebne registracije na voljo šele prihodnje leto.

Tedaj bo za Krisa prepozno, saj je zdravilo primerno le za otroke do drugega leta, Kris pa bo drugo svečko upihnil čez štiri mesece. Zato morajo starši v manj kot štirih mesecih zbrati astronomskih 2,3 milijona evrov, kolikor stane to zdravilo na ameriškem trgu. Gre za najdražji enkratni odmerek zdravila do zdaj, a mlada družinica upa, da bo mali Kris nekoč shodil.

Vseslovenski humanitarni zgodbi se tako s sredino tekmo priključuje tudi KK Koper Primorska. Kot že omenjeno, bo celoten izkupiček od prodaje vstopnic za sredino tekmo prenakazan društvu Palčica pomagalčica, ki bdi nad zbiranjem sredstev za Krisa. Obenem bo na tekmah 2. (proti Zlatorogu), 9. (proti Krki) in 12. oktobra (proti Partizanu) na vhodu na tribune Arene Bonifika na voljo poseben kotiček, kjer bodo tigri še posebej zbirali prostovoljna sredstva za zdravljenje malega borca.

Vsi, ki bi želeli pomagati devetnajstmesečnemu Krisu, lahko to storite že poprej in sicer z nakazilom na TRR SI56 0510 0801 6627 635 (Palčica pomagalčica, namen nakazila: za Krisa) ali preko SMS sporočil z besedilom KRIS5 na številko 1919 (prispevek v višini 5 evrov).

Sorodni članki