GREMO PEŠ! Teden mobilnosti v Piranu

Občina Piran tudi letos sodeluje v Evropskem tednu mobilnosti, ki bo potekal od 16. 9. do 20. 9. 2019. Slogan letošnje izvedbe Evropskega tedna mobilnosti je GREMO PEŠ!. Hoja nam omogoča, da se premikamo od točke A do točke B, a hkrati poskrbi za minimalno raven fizične aktivnosti. Na krajših razdaljah je hoja najbolj učinkovit in časovno najbolj konkurenčen način za premikanje v prometu. Akciji se pridružujemo tudi v Občini Piran.

Trajnostna mobilnost je premikanje na okolju prijazen način, kar vključuje hojo, kolesarjenje, uporabo javnega potniškega prometa in alternativne oblike mobilnosti. Z doseganjem ciljev trajnostne mobilnosti prispevamo k zmanjšanju izpustov toplogrednih plinov, k čistejšemu zraku v mestih, k večji kakovosti bivanja, k javnemu zdravju in socialni pravičnosti. Z namenom spodbujanja trajnostne mobilnosti vas obveščamo, da bodo v petek, 20. 9. 2019, ko organiziramo Dan brez avtomobila, vsi prevozi v mestnem avtobusnem prometu brezplačni.

Poleg brezplačnih prevozov na vseh linijah mestnih avtobusov bomo v petek, 20. 9. 2019, ob Dnevu brez avtomobila za naše najmlajše, od 5 do 6 let ter otroke 1. razredov OŠ, izvedli program prometne vzgoje Kolesarčki na Tartinijevem trgu v Piranu.

Otroci se bodo preizkusili z vožnjo po prometnem poligonu, s pomočjo katerega bodo na zabaven in poučen način osvojili osnove pravilnega vedenja v prometu in prometne varnosti.

Sorodni članki