Izola odlično obiskana tudi v avgustu

Podatki o obisku v mesecu avgustu napovedujejo v Izoli izjemno turistično leto 2019.  K večji obiskanosti Izole so pripomogle tudi številne aktivnosti, ki se nadaljujejo tudi v jesenski čas.

Zadnji uradni podatki o turističnem obisku v mesecu avgustu so izredno dobri saj že peti mesec zapored beležimo rast tako prihodov kot prenočitev. Avgusta nas je obiskalo 29.286 gostov, ki so skupaj opravili 118.900 nočitev. V primerjavi s preteklim letom to predstavlja kar 12 % povečanje števila gostov in 7 % povečanje opravljenih prenočitev. Največje število prenočitev je bilo opravljenih v hotelih, sledijo apartmajska naselja in kampi.

Avgusta smo našteli 40 % slovenskih gostov, sledijo jim Nemci, Italijani, Čehi, Avstrijci, Madžari in ostali. V primerjavi s preteklim letom pozitivno izstopa rast prenočitev na naslednjih tržiščih: Češka + 25 %, Madžarska + 16 %, Avstrija + 11 %, Italija + 9 %, Nemčija + 5 %.

Praznik bakalaja prvič v Izoli

Dneve bakalaja smo na Turističnem združenju Izola v sodelovanju s Centrom za kulturo, šport in prireditve Izola otvorili z dogodkom »Praznik bakalaja«. Na Manziolijevem trgu so proizvajalci bakalaja, sodelujoči gostinci pa tudi lokalni pridelovalci poskrbeli za razvajanje brbončic. Zanimivost dogodka pa je bilo tudi predavanje o raznovrstnih možnostih priprave, ki ga je povezovala kulinarična poznavalka Marija Merljak. Za sprostitev in veselje ušes so poskrbeli različni glasbeni nastopi, med njimi tudi Elda Trio.

Ne pozabite na vse preostale Dneve bakalaja, ki trajajo od 14. do 29. septembra.


Izolske zgodbe 2019

Tudi v letošnjem letu nadaljujemo z akcijo Izolski okusi (zgodbe gostincev). Pripravili smo 6 novih kulinaričnih foto in video zgodb naših gostincev. V mesecu avgustu smo predstavili dve zelo zanimivi zgodbi; Gostilne Manjada in Pizzerije Vile Raineri. Sledi pa še zadnja zgodba, ki bo na naši spletni strani www.visitizola.com.

Jesenske novosti

V drugi polovici meseca septembra bomo našo že obstoječo spletno stran dodatno nadgradili. Največja novost bo nov design, interaktivni zemljevid in pa spletna trgovina. V tisku je tudi nov katalog Izole, ki bo kmalu na voljo.

Sorodni članki