Košarka: V Podčetrtek po ubranitev Superpokala Slovenije

V torek se za košarkarje Koper Primorske tudi uradno začenja nova sezona. V Podčetrtku se bodo s Hopsi s Polzele merili za prvo lovoriko v sezoni. Obračun Superpokala Slovenije, ki ga bo v živo prenašal Šport TV 1, se bo začel ob 20. uri.

Na 16. izvedbi slovenskega superpokalnega tekmovanja bodo primorski košarkarji branili lovoriko, ki so jo prvič v svoji zgodovini lani osvojili v Hali Tivoli. Na parketu legendarne dvorane so tedaj s 83:71 ugnali ljubljansko Olimpijo. Za najkoristnejšega posameznika je bil izbran Marko Jagodić-Kuridža, ki bo tudi v novi sezoni eden najpomembnejših adutov trenerja Jurice Golemca.

Na Superpokalu se navadno srečata slovenski državni in pokalni prvak, ker pa je v minuli sezoni obe lovoriki osvojila koprska ekipa, pravila velevajo, da se ji bodo tam pridružili tekmeci s Polzele. Ti bodo na Superpokalu Slovenije nastopili sploh prvič v svoji zgodovini. Nastop so si zagotovili z uvrstitvijo v finale pokalnega tekmovanja, kjer so bili koprski tigri boljši z 91:72.

V primerjavi z minulo sezono sta obe ekipi doživeli nekaj sprememb. Medtem ko je Koper Primorska v svojih vrstah zadržala vse svoje ključne košarkarje in zasedbo dopolnila s štirimi novinci (Nejc BaričStephen HoltAleksandar LazićŽiga Dimec), so Hopsi med poletjem ostali vseh treh Američanov, ki so v minuli sezoni odigrali ključne vloge na poti do uspehov. Na Polzeli so prazne vrzeli zapolnili z novima Američanoma, branilcem Antonyjem Derayjem Collinsom ter centrom Nathenom Fowlerjem, ob tem pa sta se na v svoj nekdanji klub vrnila Miha Vašl in Gezim Morina. Slednji nekdaj nosil tudi dres koprskega kluba.

Vsi navijači imate priložnost, da se tekme udeležite popolnoma brezplačno. Da bo temu tako, se morate tekme udeležiti oblečeni v dres slovenske reprezentance ali enega izmed klubov, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije. Za ostale odrasle osebe bodo vstopnice na voljo po 6, za otroke (6 do 14 let) pa po 3 evre.

Sorodni članki